Ugrás a cikkhez
Reklám

Az egykor szebb napokat látott Párizs és környéke bevándorlókkal van tele: egy frissen napvilágot látott jelentés szerint a francia főváros közvetlen északkeleti szomszédságában található Seine-Saint-Denis megyében a migránsok létszáma elérheti a 400 ezer főt.

A dokumentumot két parlamenti képviselő, François Cornut-Gentille és Rodrigue Kokouendo állította össze. A két honatya nem kevesebbet állít, mint hogy a párizsi agglomerációhoz tartozó Seine-Saint-Denis-ben a francia állam lényegében csődöt mondott.



Párizsban táborozó jövevények (fotók: Harriet Hadfield / shutterstock.com)
A betolakodók száma a területen 150 000 és 400 000 között van. 28%-uk a szegénységi küszöb alatt él, a munkanélküliségi ráta 12,7%, ami jóval magasabb, mint az országos átlag.

A jelentés a következőképpen jellemzi a francia főváros közvetlen tőszomszédságában kialakult helyzetet: „a szociális, gazdasági és biztonsági körülmények hihetetlen romlása tapasztalható.” A szegénység és a magas munkanélküliség miatt az illegális bevándorlók között magas a bűnözési arány – olvasható a dokumentumban, amely rámutat, hogy a migránsok jelenléte súlyos tehertételt jelent a közszolgáltatások számára, és komoly társadalmi feszültségek forrása.




Miután a francia hatóságok megtisztították a calais-i „dzsungelt” a betolakodóktól, sokan közülük Párizsba, illetve annak közvetlen környékére költöztek. Jelenleg közel 550 migráns érkezik naponta a fővárosba. Egy részük Olaszországból jön, amit könnyedén megtehetnek, mivel semmiféle határellenőrzés nincs a két ország között.

Tavaly novemberben az állami tulajdonú La Poste-csoporthoz tartozó francia csomagküldő szolgálat, a Chronopost a panaszokra válaszolva azt közölte, azért nem szállítják ki a Seine-Saint-Denis-be címzett csomagokat, mert túl veszélyessé vált a környék. A megyében lakók ugyanis ha küldeményt kapnak, kénytelenek azt személyesen átvenni a csomagküldő cég központjában. A Chronopost vezérigazgatója szerint 2016-ban  - országos szinten - 51 futárjukat támadták meg a csomag kézbesítése közben. 2015-16 folyamán, azaz mindössze két év alatt az erőszakos rablótámadások száma 40%-kal nőtt Seine-Saint-Denis-ben, míg országos szinten 60%-kal, tehát találnánk még ott jóféle környékeket, ahová szívesen beköltöztetnénk "érzékenyíteni" a liberálisokat.

P. - Voice of Europe - Breitbart - Le Parisien nyomán





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából