Ugrás a cikkhez
Reklám

Védelmébe vette az olasz tengerparton erőszakoskodó afrikai bevándorlókat egy olasz ügyvédnő. Abszurd kijelentése alaposan kiütötte a biztosítékot az olasz Felsőház alelnökénél, aki attól tart, hogy az ilyen nyilatkozatok hatására lassan már a migránsok által elkövetett nemi erőszak is elfogadottá válik.



Nem tudta szegény, hogy nem szabad...

"A bevándorlók nem tudják, hogy nem szabad erőszakoskodniuk” – idézte a migránsok erőszakos cselekedeteit magyarázó Carmen di Genio ügyvédnőt az ANSA.it hírportál vasárnapi cikkében. Az ügyvédnő, aki a Salernói Fellebbviteli Bíróság Esélyegyenlőségi Bizottságának tagja egyben kijelentette: “Nem várhatjuk el, hogy egy afrikai tisztában legyen azzal, hogy Olaszországban, egy strandon nem erőszakoskodhat. Valószínűleg nem ismeri ezt a törvényt.”

A biztonságról és jogszerűségről szóló országos konferencián – a fent elhangzott megosztó mondaton kívül – Carmen di Genio beszélt a jogállamiságról, az egyes törvények hiányainak hátrányairól bizonyos országokban, valamint a terrorizmusról és az integrációról.

Maurizio Gasparri, a Forza Italia tagja kommentálhatatlannak minősítette az elhangzottakat, és megkérte Di Geniót, hogy távozzon a bizottságból.

"Kéréssel fordultam az igazságügyi miniszter felé, hogy a törvényi hiányosságokat azonnal szüntessék meg, továbbá el kell bocsátani azokat a bírókat, akik alkalmatlanok arra, hogy egy személy ügyét megfelelően képviseljék. A törvények hiányos ismerete, és ezeknek a szavaknak az abszurd használata elég indok ahhoz, hogy az Ügyvédi Kamarából kizárják. Személyesen fogok elutazni Salernóba, hogy megvizsgáljam ezt a hihetetlen ügyet”- nyilatkozta Maurizio Gasparri.

“Ha így folytatjuk – mondta Roberto Calderoli, a Felsőház alelnöke – lassan már a migránsok által elkövetett nemi erőszak is elfogadott lesz. Carmen Di Genio ügyvédnő szavai minden határon túl mennek. Azok után, hogy az elmúlt három évben több mint félmillió afrikait fogadott be a kormány, most engedélyt kéne adnunk a nemi erőszakra? Megdöbbent, hogy a kormány a szokásnak megfelelően meg sem szólal az ügyben, és Boschi passzivitása is meghökkentő, aki delegálhatna az Esélyegyenlőségi Bizottságba, de talán szándékosan semmibe veszi azt…”

(ANSA - Híradó nyomán)

Kapcsolódó: Az olaszországi integrációt elősegítő Abid bölcsessége: a nemi erőszak csak az elején kellemetlen





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából