Ugrás a cikkhez
Reklám

Ordítva tiltakozó nő, verekedés a tömegben, segítséget kérő, tehetetlen rendőrök – egyebek mellett ez hallható és látható azokon a felvételeken, amelyeket a járőrök egyenruháján lévő kamerák rögzítettek szilveszterkor Kölnben.




Mint ismeretes, Merkel ártatlan menekültjei Kölnben és más német városokban tömegesen zaklattak, illetve loptak meg nőket tavaly szilveszterkor az utcákon ünneplő tömegben. Csak a kölni erőszak miatt több mint hatszáz nő tett feljelentést. Az elkövetők főleg észak-afrikai férfiak voltak, akik csoportosan körbevették áldozataikat. A tizenhat német tartomány közül tizenkettőben történtek ilyen bűncselekmények.

Tizenegy hónap alatt mindössze két elkövetőt ítéltek el szexuális bűncselekmény miatt a kölni erőszak kapcsán – írta korábban a Der Tagesspiegel című német lap. Egy iraki férfit szexuális kényszerítés, algériai társát szexuális kényszerítés kísérlete miatt ítélték el, egyaránt 12 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre... A két nevetséges ítélet azt jelenti, hogy 11 hónap alatt a bejelentett esetek 0,3 százalékát sikerült az elkövető felelősségre vonásával lezárni.

A vagyon elleni bűncselekményeket tekintve valamivel eredményesebb a hatóságok munkája. A kölni ügyészség összesítése szerint 1310-en tettek feljelentést ilyen bűncselekmény miatt, többségüktől mobiltelefont vagy pénztárcát loptak, raboltak, és eddig 22 elkövetőt ítéltek el. Valamennyien férfiak, és csaknem valamennyien észak-afrikaiak, 10 marokkói és 9 algériai van közöttük, és csupán egy német.

A Kölner Stadt-Anzeiger a héten nyilvánosságra hozott részleteket azokból a felvételekből, amelyeket a rendőrök egyenruhájára rögzített kamerák vettek fel. Ezeken egyebek mellett egy nő hangja hallható, aki azt kiabálja valakinek, hogy ne érjen hozzá. Egy rendőr azt jelenti rádión a kollégáinak, hogy teljesen egyedül van az egyik helyszínen, erősítésre lenne szükség. Egy másik arra panaszkodik, hogy túl nagy a tömeg, illetve rosszul szervezték meg a rendezvény biztosítását.

(HVG nyomán)

Korábban írtuk: Köln készül a muszlim szilveszterre: például pszichológusok várják majd a megerőszakolt német nőket





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából