Ugrás a cikkhez
Reklám

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy "külföldi" férfit, aki a gyanú szerint rövid időn belül két bűncselekményt is elkövetett a főváros VIII. kerületében - közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn.

A 26 éves férfi, aki 2014 júliusától oltalmazotti menekültstátusszal él Magyarországon, néhány nappal ezelőtt a Nagyfuvaros utcában először egy autó sofőrjével és utasával szemben lépett fel erőszakosan egy kést használva, majd ugyanabban az utcában kirabolt egy járókelőt - derül ki a főügyészség közleményéből.

A gyanúsítottat a rendőrök a második támadás után néhány percen belül a helyszín közelében elfogták.

A Híradó információi szerint az oltalazotti státuszért háláját egyedi módon kifejező nagyformátumút hontalanként tartják számon, mivel állampolgársága nem beazonosítható.

A férfi előzetes letartóztatását az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint rablás bűntett gyanúja miatt indítványozta a bíróságon - írta a főügyészség.

"Az ügyészi indítvány szerint a jelentős tárgyi súlyú bűncselekményekkel gyanúsított, Magyarországhoz nem kötődő, igazolt tartózkodási hellyel, illetve jövedelemmel nem rendelkező külföldi férfi esetében a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll" - tették hozzá.

(Kuruc.info - MTI nyomán)

Korábban írtuk: Tíz percen belül kétszer akart rabolni Budapesten az oltalmazotti státusszal hazánkban lebzselő szarab





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából