Ugrás a cikkhez
Reklám

Több száz migráns csapott össze a francia rendőrség erőivel az észak-franciaországi calais-i menekülttáborban szerda este, a hatóságok könnygázt vetetettek be tömegoszlatásra - közölte a francia hírügynökség csütörtökön munkatársa tudósítását a helyszínről.




Mintegy 300 kontinensfoglaló tett kísérletet arra, hogy égő szeméttel és gallyakkal megállítsa a forgalmat a putrijaik melletti úton, amely a calais-i kikötőhöz vezet. Az üldözött menekültek sátortábora felett sűrű füst terjengett, amikor a hatóságok feloszlatták a migránsok tüntetését a késő esti órákban.

A megyei prefektúra korábban ultimátumot intézett a tábor lakóihoz, hogy ürítsenek ki egy 100 méter széles területet a szóban forgó út mellett. A hatóságok szerint a sátortábor túl közel helyezkedik el az úthoz, a forgalom és a "menekültek" biztonsága érdekében pedig szükséges a terület megtisztítása a sátraktól. Az ultimátum szerda délután járt le.

A megszállók folyamatosan azzal próbálkoznak, hogy az úton haladó járművekre felkapaszkodva jussanak el Nagy-Britanniába a Csatorna-alagúton keresztül.

A 100 méteres szakasz nagy részét szerda délutánra kiürítették - közölte az AFP tudósítója, aki hozzáfűzte, hogy csak elvétve maradtak vissza elhagyatott sátrak és viskók.

Egy kis hatósági intézkedés:

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

- Konténervárost építettek Calais-nál a vadaknak - de ők ragaszkodnak a putrikhoz

- Ilyen egy holland liberális: késsel támadtak rá a vadak, de ő megmagyarázza: a körülmények miatt ilyenek





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából