Ugrás a cikkhez
Reklám

Már az is eleve antiszemitizmus-gyanús, hogy újabban nem erről, hanem a koronavírusról szólnak a hírek, úgyhogy a Raoul Wallenberg Egyesület megpróbált segíteni a helyzeten az alábbi, csodálatos helyességgel megírt közleményével:

A Raoul Wallenberg Egyesület a Holokauszt Emléknapján fájdalommal emlékezik az ártatlan áldozatokra és együttérez a túélőkkel.

A Holokauszt történéseinek áttekintése jól demonstrálja, hogy mire képes az ember! Az áédozatok előtti tisztelgés elkerülhetetlen, hiszen országunk hatalmas veszteséget szenvedett és a körülmények teljes feldolgozása is csak folyamatban van.Az emlékezés és a fájdalom mellett ebben a vírussal terhelt időszakban is, azt kérjük polgártársainktól, hogy segítsék a különösen érintetteket és ne valamilyen csoporthoz való tartozásuk alapján, hanem tényleges szükségéeteik szerint itéljék meg Őket.Azt szeretnénk ha ez az érzékenység össztársadalmi érzékenységgé válna, amelyben az önbecsülés és mások megbecsülése elválaszthatatlan. Szeretnénk ha ez az etikai mérce az élet valamennyi területén a közélet részévé válna.

(Forrás: MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából