Ugrás a cikkhez
Reklám

Rácsok mögött marad továbbra is Ursula Haverbeck, az ismert 89 éves "náci nagymama" (zsindexes megfogalmazás - a szerk.). A "német" legfelsőbb bíróság azzal érvelt a nő fellebbezésének elutasítása mellett, hogy a holokauszttagadásnak továbbra sincs semmi köze a szólásszabadsághoz.

Haverbeck legutóbbi büntetését májusban kezdte meg, amiért azt mondta, hogy zsidók millióinak deportálása és kiirtása csak egy elmélet, és hogy az auschwitzi haláltábor létezésére nincsenek valódi bizonyítékok.
A legfelsőbb bíróság szerint döntésük maximálisan összehangban áll a törvénykönyv 5. cikkének 1. bekezdésével, ami a szólásszabadságot garantálja, mivel bizonyított, hogy a holokauszttagadók olyan állításokat terjesztenek, ami a köznyugalom megzavarására alkalmas, hamis elméleteket terjeszt.

Haverbeck, aki elnöke volt egy 2008-ban lekapcsolt "szélsőjobbos szervezetnek", októberben ítélték el, és 2 éves börtönbüntetést szabtak ki rá. A holokauszttagadó nőt korábban többször ítélték el "náci propaganda" terjesztéséért, többek között akkor, amikor egy tv-adásban arról beszélt, hogy a holokauszt a legnagyobb és legrégebb óta fenntartott hazugság.

A német törvények igen szigorúan szabályozzák az Adolf Hitler uralma alatt elkövetett gyilkosságokban kételkedőket. Holotörténészek szerint egyedül Auschwitz-Birkenauban 1,1 millió ember vesztette életét, többségben európai zsidók. A hatályos német törvények szerint akár 5 év szabadságvesztés is járhat, és szigorú törvények tiltják a német önkényuralmi jelképeket.

(Index nyomán)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából