Ugrás a cikkhez
Reklám

A "veszteségessé" tett parkolási maffiát nem bővíteni kéne (ahogy azt most nyáron tervezi a XI. kerületi önkormányzat újabb 1356 új parkolóhely fizetőssé tételével), hogy az önkormányzat még többet fizethessen a mutyicégeknek a "veszteséges" parkolási rendszer üzemeltetéséért, hanem megfékezni kellene, s az önkormányzatokat kötelezni a lakosságot megillető parkolóhelyek kiépítésére - írja közösségi oldalán a Mi Hazánk Mozgalom újbudai szervezete.




A nemzeti párt szerint a súlyos, megoldatlan parkolási helyzet oka a bevételcentrikus, lakás- és autóhasználatot korlátozó parkolási rendszer, mely ugyanakkor jellemzően bevételhez sem juttatja az önkormányzatokat, mert a parkolási maffia rendszer-üzemeltetés címén eltünteti a pénzt.

A Mi Hazánk Mozgalom Újbudai Szervezete és polgármesterjelöltje, Kenéz Ágnes szerint az önkormányzat a szükséges parkolóhelyek kiépítésének hiányával mulasztást követ el, amiért anyagi kártérítési felelősséggel tartozik a lakosok felé. Azt szeretnék, hogy befizetett gépjárműadó esetén alanyi jogon járjon a térítésmentes parkolási engedély az ott élők részére. A Mi Hazánk továbbá azt is követeli, hogy a befolyt parkolási pénzek kezelőit visszamenőlegesen számoltassák el.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: Lokálpatrióta polgármesterjelöltet indít a nemzeti összefogás Budapest legnagyobb kerületében





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából