Ugrás a cikkhez
Reklám

Feljelentést tettem 110 db domén 120 millió forintért történt megvásárlása miatt (hiszen darabja néhány ezer forint kéne csak legyen, de a közmédiával kötött szerződéssel ismét jól járt Orbán korábban jogerősen elítélt államtitkára), azonban a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya persze falazott a mostani hűtlen kezeléshez, sőt pofátlan módon még azt állítják a mutyiban érintettek állítását elfogadva, hogy a piaci árnál még olcsóbb is volt a tranzakció – számol be munkájáról Facebook-oldalán Novák Előd Jobbik-alelnök, alább a folytatás.



Várhegyi Attila politikusbűnöző, amikor még a Fidesz két jelenlegi közjogi méltósága között feszített

Várhegyi Attila a Fidesz egyik befolyásos háttérembere, politikusbűnözője, a párt országos választmányának is volt elnöke, az első Orbán-kormány kulturális államtitkáraként is ténykedett, de 2002-ben lemondani kényszerült parlamenti mandátumáról, mert a bíróság jogerősen elítélte folytatólagosan elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, amelyet még szolnoki polgármesterként követett el. A bírósági ítélet szerint Várhegyi az önkormányzatot megkerülve, áron alul a Fideszhez köthető vállalkozóknak adott el több ingatlant, amivel 154 millió forintos kárt okozott az önkormányzatnak - így foglalta össze Novák a lentebb megtekinthető felszólalásában a veretes karrier tényeit.

Ez most csak egyetlen korrupciós ügy, de 2012 januárja óta összesen tízszer kötöttek különféle szerződéseket Várhegyi Attila exállamtitkárral, vagy a hozzá köthető cégekkel a közmédiához tartozó vállalatok. Külön pikantériája az ügynek, hogy Nobilis Márton volt állami reklámosztó Várhegyiéket képviselte A 120 millió forintos üzlet megkötésekor, ma már viszont a megbízó MTVA-cég ügyvezetője. Jó, hogy nem egyszerre írt alá vevőként és eladóként! A 120 millió forintot a Magyar Híradó Kft. kapta, melynek neve ne tévesszen meg minket: Várhegyi Attila családtagjainak többségi tulajdonában van, ugyanolyan magáncég, mint akár az úgynevezett Állami Nyomda.

A feljelentésemet elutasító rendőrség nem egy általuk kirendelt igazságügyi szakértőre hivatkozik, ahogy kéne, hanem egy, a mutyiban érintett "Vagyonértékelő Kft." becslésére, mely cég - a Magyar Híradó Kft.-hez hasonlóan - hangzatos neve ellenére nem egy független, igazságügyi szakértő szervezet, hanem egy szimpla piaci szereplő, mely oda hajlik, ahonnan a megbízást kapja. A "Vagyonértékelő Kft." véleménye nem lehetne irányadó az eljárásban, hiszen azt az egyik szerződő fél - éppen az, amelyikkel kapcsolatban a bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült - rendelte meg, így még szép, hogy olyan vagyonértékelés készült, ami alátámasztja a vételárat.



A BRFK „Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni” Főosztálya ezzel az indokolással utasította el a feljelentést

Ilyen reménytelen az Orbán-kormány alatt az elszámoltatás (a feljelentés elutasításával szemben jogorvoslati lehetőség nincs, a panaszjogot is megszüntette a Fidesz néhány éve), ahogy mondtam is e napirend utáni felszólalásomban, az ügy vérlázító részleteinek kifejtése során az akkor tett feljelentésemről: "nincs kétségem afelől, hogy még csak nem is fogják tanúként sem meghallgatni Várhegyit, nyomozás sem fog indulni, ahogy az szokott is lenni az efféle hűtlen kezelések esetén."

 

Az előbbi bejegyzésemben közzétett, friss feljelentés-elutasításhoz hasonlóan jártam korábban a Simicska-talicskázással...

Közzétette: Novák Előd – 2016. május 26.

 

Kapcsolódó:

- Régi arcoknak is jár a törődés: 120 milliót dugott egy MTVA-cég Várhegyi zsebébe fillérekért regisztrálható doménekért

- Jól él belőlünk Várhegyi Attila is - több tízmillió csordogált az MTVA-n keresztül az elítélt politikusbűnöző zsebébe





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából