Ugrás a cikkhez
Reklám

Legalább másfél milliárd forintos adósságot hagy maga után Simonka György fideszes képviselőhöz köthető agrárcég, a Magyar Termés Tész Kft.

A cégnek tetemes adótartozásai vannak: az adóhivatal 148 millió forintot követel, az állami szervezetek pedig 670 milliót. A bedőlt cég ezenkívül 1 milliárddal tartozik több állami banknak is – derül ki a Blikk birtokába került felszámolói pályázatból.



Simonka György

A cég vagyonát 872 millió forintra becsülte a felszámoló, ennyiért értékesítenék azt a négy ingatlant, valamint gépeket, berendezéseket, amelyek a Magyar Termés Tész Kft. tulajdonában voltak a bedőléskor. Ez pedig azt jelenti, hogy a hitelezők mindenképpen bukni fognak. A cég bedőlése azért is nehezen érthető, mert egy rakás állami és uniós támogatást kaptak az elmúlt hét évben 1 milliárd 655 millió forintot.

A Termés Tész Kft.-t még 2007-ben alapította Simonka György, ő volt az első ügyvezetője a cégnek. Amikor 2010-ben képviselő lett, lemondott a vezetésről, a felesége vitte tovább az ügyeket. Simonkának 11,2 százalékos tulajdonrésze van jelenleg is a cégben.

A lap kérdezte Simonka Györgyöt, mi volt az oka a cég becsődölésének, de állítása szerint nem tudott semmiről.

– Kapcsolatom hat évvel ezelőtt a szövetkezet vezetőivel megromlott, és azóta a kommunikáció megszűnt. A felszámolás bejelentésén megdöbbentem – válaszolt írásban Simonka. – Ami biztos, az az, hogy minden termelő és beszállító megkapta azt a pénzt, ami jár neki, és számomra ez a legfontosabb.

(Blikk nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából