Ugrás a cikkhez
Reklám

Október 23-án a Club202-ben megrendezésre kerülő koncerten jelenik meg digipak-CD formátumban a RomEr "A hazáért" című háromrészes EP-sorozatának első darabja, a "Piros".




Miután idén nyáron lezárult a népszerű nemzeti rock csapat tavaly ősszel megjelent, Petőfi-versmegzenésítéseket tartalmazó legutóbbi albumának sikeres „Szabadság, szerelem” turnéja, nyomban neki is láttak az új dalok rögzítésének. A első bemutatásra kerülő új dalhoz forgatott videoklipet különleges helyszínen, az egykori Beszkárt (ma BKV Előre) stadionban forgatták le. Ott található ugyanis Magyarország egyik utolsó faszerkezetes lelátója, amelyet 1935-ben építettek a régi Fradi-pálya első lelátója, a híres „A” tribün mintájára. Érdekesség, hogy 1936 tavaszán a Ferencváros ezen a pályán játszotta a hazai mérkőzéseit, de egykor rendeztek itt atlétikai viadalokat, hadsereg-futballkupát és 1943-ban magyar honvédek-német katonák futballmérkőzést is. A Romantikus Erőszak különben sok szálon kapcsolódik az hazai ultramozgalomhoz, a lelátók világához. Ez az egyik utolsó olyan közösség, vagy ifjúsági szerveződés, amelyben olyan alapértékek a meghatározóak, mint a hazaszeretet, a hűség és a büszkeség.







A három EP, vagy magyarul középlemez a következő két évben fog megjelenni, és mindegyik a nemzeti rock banda egy-egy jól elkülöníthető zenei hatására épül majd. Ezek között lesz majd hagyományosabb punk rockos megközelítésű, de például tisztán népzenés is. A most októberben megjelenő és közvetlenül a zenekartól előrendelhető „Piros” zenei anyagára olyan korai kedvenceik hatottak leginkább, mint a Ballagó Idő, vagy a „Vidám magyarok” korszakos Beatrice. A kiadványok borítói egyébként színvilágukban is különbözőek – piros, fehér és zöld – lesznek majd. Ha valaki sorban mindhárom lemezt begyűjti majd, a polcán összeáll a magyar trikolór.

CD-előrendelés közvetlenül a zenekartól: www.romantikuseroszak.hu

A lemezmegjelenési koncert Facebook-esemény oldala: https://www.facebook.com/events/1615851562000180/






Friss hírek az elmúlt 24 órából