Nem jutott döntőbe a Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású 4x100 méteres magyar női gyorsváltó a párizsi olimpiai medencés úszóversenyeinek szombati nyitónapján.

A kvartett papíron a fukuokai világbajnokságon elért kvalifikációs idejével csak a 13. volt nevezési listán, a csapat azonban a belgrádi Európa-bajnokságon a 2009-es "cáparuhás" országos csúcsot megdöntve diadalmaskodott, azzal az eredménnyel (3:36.77) pedig ennél jobb helyezésben bizakodhatott.

Az egyes pályán tempózó magyarok végül ettől a rekordtól nem sokkal elmaradva, 3:37.33 perces idővel hatodikak lettek futamukban, amivel összesítésben tizedikként végeztek.

Frissítés: "Mindenki kiúszta magát"

"Nagyon jó volt, elsőre ilyen időt úszni kiváló, ilyen ellenfelekkel szemben nem rossz ez a tizedik hely, az olaszok éppen csak a nyolcadik helyen csúsztak be, ez mindent elárul a mezőny erősségéről" - mondta az MTI-nek Pádár.

Ábrahám Minna kiemelte: délelőtt országos csúcshoz közeli időt úszni nagy dolog.

"A közönség egész elképesztő volt, a folytatásban ezzel is számolni kell, mert egy kicsit beleborzongtunk" - fűzte hozzá.

"Kicsit kavarognak bennem az érzések, mert sikerült előrelépnünk, én viszont sajnálom kicsit, hogy nem jött ki belőlem az, amiről tudom, hogy képes vagyok. Közben nagyon örülök neki és büszke vagyok rá, hogy Magyarországot képviseltük" - fogalmazott Senánszky Petra.

"Önmagában az hatalmas dolog, hogy ekkora közönség előtt beugorhattunk az olimpiai medencébe, bárhogy is nézzük, a világon tizedik lenni nem rossz. Mindenki kiúszta magát" - nyilatkozta Ugrai Panna.

(MTI)