Ugrás a cikkhez
Reklám

Diego Maradona nagyszerű labdarúgó volt, de az, hogy nem kért bocsánatot az "Isten keze" gólért, azt mutatja, hogy nem volt sportszerű - így véli Peter Shilton, aki a rivális angolok kapuját védte az argentinok ellen az 1986-os világbajnokság negyeddöntőjében.

A meccset 2-1-re a későbbi győztes dél-amerikaiak nyerték Maradona két góljával, amelyek közül az elsőt kézzel ütötte be a hálóba a menteni igyekvő Shilton elől. A játékvezető nem vette észre a mozdulatot és gólt ítélt.

"Egyértelmű szabálytalanság volt. Csalás" - írta a Daily Mail című lapban a volt kapus. - "Amikor elfutott ünnepelni, kétszer még vissza is nézett, hogy sípol-e a bíró. Tudta, hogy mit csinált. Mindenki tudta, kivéve a játékvezetőt és a két partjelzőt."

A játékos maga, amikor a mérkőzés után a gólról faggatták, ennyit mondott: "egy kicsit Maradona feje, egy kicsit Isten keze szerezte".

Maradona négy perccel később ismét betalált egy olyan cselsorozat végén, amely sokak szerint minden idők legszebb találatát eredményezte, de Shilton szerint az első gól volt az, ami igazán számított.

"Nem érdekel, mások mit mondanak, de az a gól nyerte meg a mérkőzést Argentínának" - fogalmazott a sportember. - "Szerzett egy briliáns másodikat, szinte azonnal, de mi még mind annak a hatása alatt álltunk, ami percekkel korábban történt. Évekig kísértett, most sem fogok erről hazudni."

Szerinte a tény, hogy Maradona soha nem kért bocsánatot ezért a gólért, bántja őt és akkori csapattársait.

"Úgy tűnik, nagyszerűség volt benne, de sportszerűség nem... A legtöbb akkori csapattársam a mai napig hasonlóan érez, mint én" - tette hozzá a 71 éves Shilton, aki ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az általa leírtak nem csorbítják az elhunyt örökségét.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából