Ugrás a cikkhez
Reklám

Roderick Duchatelet, az Újpest FC elnök-tulajdonosa elhagyja a csapatot, amennyiben megindítják a felszámolását az Újpest FC Kft. ellen és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem járul hozzá addig az indulási jog átruházásához.

Az üzletember könnyeivel küszködve mondta el pénteki sajtótájékoztatóján, hogy két napja már úgy döntött, mindenképpen távozik, ám az azóta kapott támogatás után meggondolta magát.

Ugyanakkor jelezte, hogy az MLSZ-nek az indulási jog átruházásához kötött feltételét, azaz a NAV által kiszabott, összesen 550 millió forintos tartozást nem hajlandó kifizetni, mert az összeg tőle függetlenül, bűncselekmények miatt keletkezett. Az eseményen többször jelezte, nem érti, hogy az MLSZ miért nem segít, mivel a sporttörvény alapján semmi akadálya a licencjog átruházásának, mert az 550 millió forint nem lejárt tartozás.

Duchatelet elmondta, a sajtótájékoztató előtt az MLSZ-szel folytatott telefonbeszélgetésen annyi ígéretet kapott, hogy a jövő csütörtöki elnökségi ülésen döntenek az ügyben.

(MTI)

Kapcsolódó: Szilágyi György: a 95 százalékban külföldi tulajdonban lévő Újpest FC Kft. ne bújhasson ki 850 milliós fizetési kötelezettségei alól



Friss hírek az elmúlt 24 órából