Undorítón aljas és bestiális bűncselekmény borzolja a kedélyeket Ausztráliában, melynek az elkövetője egy kínai bevándorló. Az esetre a Nacionalista Zóna Telegram-csatornája hívta fel a figyelmet.

2024. szeptemberében az ausztráliai Brisbane-ben található Hanlon Parkban egy édesanya a barátaival, s 9 hónapos gyermekével, Lukával piknikeztek. Édesanyja elmondta, hogy a gyermek két hétig beteg volt, s azon a héten gyógyult meg, amikor a tragédia történt. Az anya úgy gondolta, hogy kiviszi meggyógyult gyermekét a friss levegőre, s piknikeznek a barátaikkal. A társaság vidáman élvezte a napfényt s a gyermekek játszadozását. Az idilli hangulatnak egy kínai férfi vetett véget. A mit sem sejtő társaság felé közeledő férfi egy termoszból tűzforró kávét öntött a 9 hónapos gyermekre. A gyermek testének 60%-a megégett, több műtétet hajtottak végre rajta, de még operációk sora vár rá.



A kép néhány perccel a támadás előtt készült a kisfiúról (fotók: The Sun)

Ha csupán véletlen balesetről lenne szó, akkor is ésszel nehezen felfogható tragédiáról beszélnénk, de a véletlennek nincs köze az esethez! A sárga rohadék tudatosan és szánt szándékkal öntötte le a fehér gyermeket, hogy közvetett módon bosszút álljon az ausztrál társadalmon, amiért nem hosszabbították meg a vízumát. A kínai férfi a támadás után azonnal elrohant, de egy térfigyelő kamera rögzítette.



A menekülő kínai támadó

A felfoghatatlanul aljas támadást követően egy szabadnapos nővér sietett a gyermek segítségére, aki meghallotta a sikoltozást. Beszámolók szerint a nő a közeli otthonába rohant a gyermekkel, s hideg zuhannyal próbálta csillapítani fájdalmait, amíg a mentők kiérkeztek. A kilenc hónapos gyereket ezután a Queenslandi Gyermekkórházba szállították, ahol sürgősségi műtéten esett át.

A baba súlyos, de nem életveszélyes égési sérüléseket szenvedett testének 60 százalékán - beleértve az arcát, a fejét, az állát, a nyakát, a mellkasát, a hátát, a karjait, a lábfejeit a felső testét és a karjait is. Hosszú felépülés vár rá, amihez további orvosok, szakorvosok és kórházi szakdolgozók bevonására lesz szükség. Az orvosok szerint bőrátültetésre lesz szükség.

A harmadik műtét után az orvosi stáb szembesítette a családot azzal, hogy a gyermek arcát élete végéig hegek fogják borítani.



A gyerek a támadást követően a kórházban

A gyermek édesanyja teljesen összeomlott a támadást követően. Az ausztrál médiának a következőeket nyilatkozta: "Pokoli kín ez az egész. Én vagyok a gyermekem védelmezője, s mégsem tudtam megvédeni. Folyamatosan lepereg előttem az esemény, s azt kívánom, hogy bár rám borították volna azt a kávét. Nem tudom felfogni, hogy hogyan képes valaki ártani egy ártatlan babának.



Luka testének 60%-a megégett. Arcát örökre hegek fogják borítani

A gyermek apja elmondta az ausztrál sajtónak, hogy épp a másik gyermekükkel volt az autójukban - egy négyéves kislánnyal, - amikor a felesége hívta. A férfi az autó kihangosítóján keresztül szokott telefonálni a nejével, így a nagyobbik gyerek mindent hallott, amit a zokogó, ordító anya a telefonban elmondott férjének. Az apa elmondta, hogy a lánya nagyon megijedt, s azóta is retteg, hogy a "rossz bácsi bántani fogja".



A gyermek szülei nem szerették volna vállalni az arcukat

Paul Dalton nyomozófelügyelő a támadást követően megerősítette, hogy a sérült gyerek állapota stabil. A támadást "érzéketlennek és gyávának", valamint "teljesen provokálatlannak" nevezte, bár nem tudom, hogy egy kilenc hónapos gyerek hogyan tudna egy támadást bárhogy is kiprovokálni.

A nyomozó továbbá elmondta, hogy "35 éve rendőrtisztként még soha nem találkoztam olyan esettel, ahol ilyen körülmények között megtámadtak volna egy ilyen fiatal gyereket. Ennek nem szabadna megtörténnie. Ez a fajta viselkedés nem tolerálható, és ebben a szakaszban minden lehetséges erőforrásunkat erre fordítottuk, hogy felelősségre vonjuk ezt a személyt."

A szülők elmondták, hogy a gyermek azóta már jobban van, s ismét kommunikál velük, s megint elkezdett játszani. A gyermek kezelésére eddig közel 80 000 dollár gyűlt össze a különböző internetes felületeken.

A rendőröknek ugyan sikerült azonosítani a férfit, a támadás után három nappal, ám előtte egy nappal a férfi a saját útlevelével távozott Ausztráliából, s visszatért a Kínai Népköztársaságba. A szülők keveslik az információt, amit a rendőrség megoszt velük, s nem tudják, hogy milyen tervvel készülnek a hatóságok, hogy a férfit visszahozzák Kínából. Ha a rendőrség töketlenkedése nem lett volna, még persze igyekeztek elhallgatni az elkövető származását is, nehogy faji feszültséget szítsanak.



A rendőröknek 3 nap kellett, hogy azonosítsák a disznót, aki közben visszatért Kínába

Ausztrál nacionalisták a melbourne-i kínai konzulátus előtt demonstráltak, követelve a gyűlöletbűncselekményt elkövető kínai kiadatását.



Fotó: a Nacionalista Zóna Tg-csatornája

KG - The Sun - 9news - The Australian - Nacionalista Zóna nyomán