Nyolc ember, köztük a rendfenntartó erők hat tagja vesztette életét szombaton az északkelet-pakisztáni Mir Ali városában, amikor motoros riksával hajtott feléjük egy öngyilkos merénylő, majd felrobbantotta magát - közölték a helyi hatóságok.

Egy rendőrségi szóvivő elmondta, hogy négy rendőr és két határőr halt meg a támadásban; további öt személy pedig megsérült, akik közül hárman életveszélyes állapotban vannak.

A suspected suicide bomber targeted security checkpoint in Mir Ali area of North Waziristan. So far, 8 people lost their lives, including 5 policemen, 1 Pakistani soldier and 2 civilians. The death toll may potentially increase while far, no official claim from any militants 1️⃣ pic.twitter.com/cwVykzudlZ

— Jawad Yousafzai (@JawadYousufxai) October 26, 2024

Egy eddig nem ismert, az afganisztáni tálibokhoz közelálló kisebb terrorszervezet az AFP hírügynökséghez eljuttatott közleményében bejelentette, hogy ők követték el a merényletet.

Az afgán-pakisztáni határövezetben fekvő hegyvidéki területen nem ez az első eset, hogy rendőrökre támadtak az afgán tálibok ideológiáját követő, pakisztáni tálib fegyveresek: csütörtökről péntekre virradóra tíz pakisztáni rendőrt öltek meg egy hasonló merényletben, amelyet szintén egy ellenőrzőpontnál hajtottak végre.

(MTI)