Meghalt Mihail Rogacsov egykori orosz olajmágnás, aki sérülései alapján kieshetett moszkvai lakásának ablakán. Holttestét tizedik emeleti lakása előtt találták meg az orosz média jelentése szerint, melyek öngyilkosságként kezelik az esetet − írja a The Telegraph nyomán az Index.



Fotó: Nexta TV

A Telegram szerint a holttestet az orosz külügyi hírszerző szolgálat, az SVR egyik ügynöke fedezte fel, aki szombaton reggel éppen arra sétáltatta az egyik kémfőnök kutyáját.

Mihail Rogacsov a Jukosz olajipari vállalat korábbi alelnöke volt, ami megszűnt, amikor tulajdonosát, Mihail Hodorkovszkijt bebörtönözték. Utána az Onexim-csoport ügyvezető igazgatójaként dolgozott, majd a Norilszk Nickel bányászati cég vezérigazgató-helyettese volt.

A volt energetikai vezető a legfrissebb áldozat azok közül, akik az elmúlt két évben rejtélyes körülmények között haltak meg. 2022 januárjában Leonyid Sulman, a Gazprom logisztikai vezetője halt meg Szentpétervár környékén. Február 25-én Alekszandr Tyulakov holttestét találták meg szentpétervári házának garázsában.

Őket követte Ravil Magonov, a Lukoil elnökének halála, aki egy moszkvai kórház ablakából esett ki, de utóda is meghalt egy éven belül szívelégtelenségben.