Több embert bocsátottak el a többek között a Facebookot, az Instagramot és WhatsAppot is tulajdonló Metatól, mert visszaéltek a vállalat étkeztetési rendszerével – írja a BBC alapján a 24.

Több embert azért rúgtak ki Mark Zuckerberg cégétől, mert étel helyett fogkrémet, mosóport, vagy boros poharakat vettek a cég által biztosított étkezési utalványból.

A Meta munkatársai 25 dollárt kapnak ebédre, 20 dollárt reggelire és 25 dollárt vacsorára utalványok formájában, melyet a Grubhub nevű ételrendelő alkalmazáson költhetnek el.

Az elbocsájtások története a Financial Times hasábjain és a Blind nevű anonim, munkahelyi ügyekkel foglalkozó közösségi oldalán jelent meg.




Az egyik felhasználó arról beszélt, hogy csak a múlt héten 30 embert rúgtak ki előzetes figyelmeztetés nélkül, más szerint voltak, akik kaptak egy figyelmeztetést, de aztán hiába hagytak fel a tiltott dolgok vásárlásával, három hónappal később mégis elbocsátották őket. A felhasználók leírták azt is, hogy részlegenként változik, hány figyelmeztetés után válnak meg az adott alkalmazottól.

Persze nem kizárólag a "rossz vásárlásért" büntet a cég, hanem azért is, ha valaki másokkal osztja meg az utalványait, vagy túllépi a megengedett keretet.

Természetesen az óriásvállalatok sosem az empátiájukról voltak híresek, így van ez a politikai korrektséget maximálisan szem előtt tartó Metánál is.

(BBC nyomán Kuruc.info)