Késes támadó szúrt meg Kínában egy tízéves japán kisfiút, aki csütörtökön a kórházban belehalt sebesüléseibe - közölte a japán külügyminiszter.

A fiút iskolába menet támadta meg egy 44 éves férfi a dél-kínai Sencsen városban szerda reggel. A fiú a sencseni japán iskola diákja volt. A támadót a helyszínen őrizetbe vették a kínai hatóságok közlése szerint.

"Rendkívül komolynak tekintjük az esetet" - jelentette ki Kamikava Jóko japán külügyminiszter. Hozzátette: Tokió azt kérte Kínától, hogy adjon részletes felvilágosítást az incidens körülményeiről, illetve hogy hozzanak szigorú biztonsági intézkedéseket.

A támadás napján, szerdán volt az évfordulója annak az 1931-es mandzsúriai szabotázsakciónak, amely háborút robbantott ki Kína és Japán között.

Nem ez volt az első eset, hogy japán oktatási intézmény közelében történt támadás Kínában. Júniusban egy férfi a kelet-kínai Szucsouban egy japán iskola által használt buszt támadott meg. Abban az incidensben egy kínai állampolgár halt meg, aki testével védelmezett egy japán nőt és a gyerekét a támadótól.

(MTI)