Nicolas Maduro venezuelai elnök arra figyelmeztetett, hogy puccsra készülnek a jobboldali ellenzék képviselői, Edmundo Gonzalez és Enrique Marquez, akik nem írták alá a július 28-án tartandó elnökválasztás eredményének elismeréséről szóló megállapodást.

A 10 regisztrált elnökjelölt közül nyolc, köztük Nicolas Maduro, csütörtökön ígéretet tett arra, hogy "elismerik a népszavazás eredményét és a választási eredményeket, amelyeket a venezuelai választási bizottság hirdet ki". Ugyanakkor nem írta alá az elnökválasztás eredményének elismeréséről szóló megállapodást a szélsőjobboldali Egységes Platform jelöltje, Edmundo Gonzalez és a Centrados párt jelöltje, Enrique Marquez.

Nicolas Maduro szerint "az oligarchia bábjai választási csalást" akarnak elkövetni, utcai zavargásokat, erőszakhullámot szítani és puccsot végrehajtani.

Venezuelában évek óta súlyos politikai és gazdasági válság van. Az ENSZ adatai szerint az utóbbi években több mint hétmillióan hagyták el az országot a szegénység és az erőszak miatt.

(MTI)