Kedden késő este Mannheimban megkéselték a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) egyik önkormányzatiképviselő-jelöltjét a német dpa hírügynökség szerdai értesülése szerint.

Az áldozat megsebesült, az elkövetőt letartóztatták.

Az incidens éjszaka háromnegyed tizenegykor történt. A mannheimi rendőrség hivatalosan reggel csak annyit erősített meg, hogy rendőri akció történt. Részletes tájékoztatást az esetről szerda délelőttre ígértek.

Az AfD helyi szervezetének tájékoztatása szerint az incidens a piactér közelében történt. Az AfD jelöltje állítólag egy plakátrongálót ért tetten.

Amikor megpróbálta ebben megakadályozni, akkor az illető megtámadta, s késsel megsebesítette. A megtámadott jelölt egyelőre kórházban van könnyebb, vágott sebesülésekkel.

Az AfD tájékoztatásában baloldali szélsőségesként írta le a támadót, ezt azonban hivatalosan még nem sikerült megerősíteni.

"Meg vagyunk döbbenve és le vagyunk sújtva" - mondta Markus Frohnmaier, az AfD tartományi elnöke.

⚡️ Alternative for Germany (AfD) politician attacked with a knife in Mannheim, local outlet dpa reports citing security sources
According to Welt, the politician confronted somebody tearing down AfD posters near the market square, he was then attacked pic.twitter.com/RuEvhYjMDi

— Uncensored News (@Uncensorednewsw) June 5, 2024

Frissítés: hát persze hogy mentális betegség, és még azt is el kellene hinni, hogy nem tudta, kit késelt meg

A nyomozók tájékoztatása szerint a 25 éves gyanúsítottat pszichiátriai intézetbe szállították, mivel - ahogyan azt a a helyi rendőrség és az ügyészség irodája is közölte - "tisztán látható volt, hogy az elkövető mentális betegség tüneteit mutatta a letartóztatása idején".

"A nyomozás jelenlegi fázisában egyelőre nincsenek konkrét bizonyítékok arra, hogy a gyanúsított tudatában lett volna annak, hogy az AfD politikusát sebesítette meg, amikor elkövette a támadást" - állítja a helyi rendőrség.

+++IM VIDEO! Der Messerangriff in Mannheim auf den AfD-Politiker: Er ertappte einen Plakat-Abreißer auf frischer Tat. Der zückte ein Messer und verletzte den AfDler am Bauch. Artikel mit allen Details hier:https://t.co/rt7KWAafIe pic.twitter.com/SyE1lasxbZ

— NIUS (@niusde_) June 5, 2024

(MTI nyomán)

Szintén Mannheim: Német iszlámellenes aktivista megkéselésével mutatta be egy érintett, mennyire igazuk van, akiknek elegük van a "béke vallásából" (18+)

A "mi" plakátrongálónk: Óvodai szülőtársait is terrorizálja az újbudai mi hazánkos plakátok réme