Megkéseltek több embert pénteken délelőtt a németországi Mannheimben egy téren, a támadót lövésekkel állították meg - közölte a német rendőrség.

A rendőrség egyelőre nem tudta megmondani, hányan sérültek meg és milyen súlyosan, a hivatalos tájékoztatás szerint a támadót meglőtték, a férfi megsebesült. A rendőrség hangsúlyozta, hogy a lakosság már nincs veszélyben, a támadás indítékát "egyelőre vizsgálják".

A Visegrád24 hírcsatorna úgy értesült, iszlamista terrortámadás történt, a sérültek között van Michael Stürzenberger konzervatív politikus, iszlámellenes aktivista, aki részt vett a Pax Europa polgári mozgalom találkozóján Mannheim központjában.

Egy, a közösségi médiában terjedő videofelvétel szerint az 59 éves politikus a téren összegyűlt emberek előtt készült beszédet mondani, amikor egy szakállas férfi rátámadt a jelenlévőkre.

Mannheim (Allemagne) : l'activiste anti-islamisation Michael Stürzenberger attaqué au couteau par un islamiste pic.twitter.com/t3J3P9EPlJ

— Fdesouche.com est une revue de presse (@F_Desouche) May 31, 2024

Die Religion des Friedens hat wieder zugestochen!
Voller Wut, voller Hass und voller Verachtung.

Ich wünsche Michael #Stürzenberger und allen anderen Verletzten eine schnelle Genesung und eine gute Besserung.

Wir können gespannt sein, wie die Medien über diesen feigen und… pic.twitter.com/CkoirLg0Hf

— Heimatgefühl (@HeimatliebeDE) May 31, 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από Ισλαμιστή στην Γερμανία εναντίον του Michael Stürzenberger του (AfD) σε ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση. Απολαύστε την Ευρώπη που χτίσατε με το ψευτοπροσχημα του ανθρωπισμού της αριστεράς. Μην είστε φασίστες και ακροδεξιοί https://t.co/UnMwh1IVvz

— Aggelos Chorianopoulos 𝕏 (@aggelos210) May 31, 2024

Az eddigi ismeretek szerint Stürzenbergert többször megszúrták a nyakán, és a nyakán sérült meg egy rendőr is. A magát iszlámkritikus újságírónak nevező férfi - a Reuters szerint - tagja több szélsőjobboldali, iszlámellenes szervezetnek is, köztük a Pegidának, amely rendszeresen tart utcai felvonulásokat városokban, főleg Kelet-Németországban.

A támadás a Marktplatzon (Piactér), a 300 ezer lakosú baden-württembergi város legrégibb és legforgalmasabb terén történt. A teret lezárták, a mentők egy helikopterrel is a helyszínre vonultak.

(MTI nyomán)