Arcon ütötték Mario Kumpf német politikust, az Alternatíva Németországnak (AfD) párt tagját egy Németország keleti részén fekvő város szupermarketjében szerda délután.

Kumpfot, aki 2019 óta a szászországi parlament képviselője, Ebersbach-Neugersdorf egy boltjában inzultálta egy ismeretlen támadó, aki ezt követően a rendőrségi közlemény szerint folytatta a bevásárlást.

A rendőrséget a politikus értesítette. A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették az 53 éves "feltételezett" elkövetőt.

‼️Schläger (53) ging nach Tat weiter einkaufen‼️#AfD-Abgeordneter in Supermarkt verprügelt
In Sachsen hat es erneut zwei Attacken auf Mandatsträger gegeben: Der AfD-Landtagsabgeordnete Mario #Kumpf aus Ebersbach-Neugersdorf (Landkreis Görlitz) ist am Mittwoch beim Einkaufen ins… pic.twitter.com/dYTJYheCmH

— Kripp-M (@kripp_m) May 23, 2024

Olaf Scholz német kancellár korábban felháborítónak és gyávának nevezte a politikusok és politikai aktivisták elleni erőszakos bűncselekményeket, amelyek egyre gyakoribbakká váltak az utóbbi időben.

Május elején Drezdában Matthias Eckét, a Szociáldemokrata Párt (SDP) politikusát, európai parlamenti képviselőt egy négytagú banda bántalmazta olyan brutálisan, hogy kórházba került.

Pár nappal később pedig szintén a Szociáldemokrata Párt (SDP) tagját, Franziska Giffey berlini gazdaság- és energiaügyért felelős szenátort érte támadás a német főváros egy könyvtárában. Yvonne Mosler zöldpárti politikust pedig akkor bántalmazták és fenyegették meg, mikor plakátokat helyezett ki Drezdában.

(MTI)