Támadás érte német politikusok egy csoportját Stuttgartban, mikor a német alaptörvény elfogadásának 75. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget megelőzően a stuttgarti tartományi parlament előtt tartózkodtak. Ketten könnyebben megsebesültek - jelentette a helyi rendőrség csütörtökön.

A jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt politikájának ellenzői szerda este a városi operaház előtti téren gyűltek össze, elzárták a párt információs pultját, és plakátokat tartottak föl - jelentették a helyi hatóságok. A képviselők csoportját verbális és fizikai bántalmazás érte - tette hozzá a rendőrség.

A támadók elmenekültek, közülük kettőt, egy 19 és egy 23 éves nőt azonban sikerült elfogni - ők most rendőri kihallgatás alatt állnak. A többi támadót egyelőre még keresik.

Németországban a politikusok elleni támadások száma jelentősen megemelkedett az utóbbi időben, ez pedig országszerte egyre nagyobb aggodalmat és felháborodást kelt.

Még kedden a Szociáldemokrata Párt (SDP) tagját, Franziska Giffey berlini gazdaság- és energiaügyért felelős szenátort érte támadás egy könyvtárban. Ugyanazon a napon egy drezdai politikusra is rátámadtak, fenyegették, a választási plakátjait pedig letépték. A múlt hét pénteken pedig Mathias Eckére, az SDP egyik államtitkárára támadtak rá.

(MTI)