Vasárnap ismét a demokrácia csodálatos működéséről tettek tanúbizonyságot a héber rend őrei az egykori Németországban.
Hatalmas rendőri erők rohamozták meg a Dortmund Dorstfeld kerületében található Thusneldastraße 3. számot, ahol a Die Heimat (
korábban NPD) pártközpontja található. 15 főt őrizetbe vettek. Több ott lakó lakását is megrohamozták.



A dortmundi Heimat székháza

A rendőri rajtaütést egy szélsőbaloldali személy büntetőfeljelentése "indokolta". Arra panaszkodott, hogy egy dorstfeldi „túra” során állítólagos összetűzésbe keveredett jobboldaliakkal, amelyben állítása szerint elvesztett egy Go-Pro kamerát. A rendőrök ezt nyilvánvalóan alkalomnak tekintették arra, hogy megrohamozzák a pártközpontot, és bejussanak az összes lakásba. Ez az eljárás – amint azt a bíróságok a múltban megállapították a Thusneldastraße 3. szám alatti egyéb rohamok során, amelyek során a rendőrség önkényesen behatolt lakásokba – egyértelműen törvénytelen. Ezt mi sem erősíti meg jobban, hogy még aznap éjszaka a kerületi bíróság megtagadta a házkutatási parancs kiadását, mivel egyértelműen nem állt fenn bűncselekményre utaló jel.




André Picker védőügyvéd - aki már korábbi hatósági vegzálások során is nyújtott jogi segítséget német hazafiaknak - a vasárnap esti programját megszakítva Dorstfeldbe igyekezett. Végül 5 óra hossza után a rendőrség elhagyta a párt dortmundi székhelyét. Éjfél előtt nem sokkal néhány hazafit elengedtek, de előtte mindenkit rabosítottak, lefotóztak és ujjlenyomatot vettek.

A Die Heimat dortmundi divíziója a Die Rechte csoport korábbi tagjaiból jött létre, s így részei az Európa Erőd Szövetségnek, melynek a Légió Hungária is tagja.

Érdemes pár szóval bemutatni Dortmund város rendőrfőnökét, Gregor Langet, hogy átfogóbb képet kapjunk arról, hogy miért is vegzálják a hatóság emberei banális dolgok miatt a dortmundi hazafiakat.




Gregor Lange 2014 márciusa óta Dortmund város rendőrfőnöke. Jogot és történelmet tanult a Bonni Egyetemen. A második jogi államvizsga után 1993-ban lépett állami szolgálatba az arnsbergi kerületi önkormányzatnál. 1998-ban az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztériumhoz költözött, ahol 2003-ig az Alkotmányvédelmi Hivatal politikai szélsőségekkel foglalkozó tanácsadójaként dolgozott.

Gregor Lange a Ruhr-vidék legnagyobb városának rendőrfőnökeként egyértelműen a jobboldali szélsőségesség elleni küzdelemre helyezte a hangsúlyt, és a „zéró tolerancia stratégiáját” rögzítette. 2015-ben megalapította a „Rechts” különbizottságot, amely ma már országszerte a jobboldali szélsőségek elleni elnyomásról és nyomásgyakorlásról ismert. Láthatjuk tehát, hogy ő sem szeretne lemaradni a nemrég elhalálozott Michael Knape berlini rendőrfőnök "életművétől".

Amíg az egykori Németországban a cionisták által megszállt kormányzat szemet huny a szélsőbaloldali terror felett, sőt, azt támogatja is, addig a nacionalista színtér szereplői ellen kíméletlen hajszát folytat, legyen szó legálisan működő pártokról, hagyományőrzőkről, hazafias zenészekről vagy koncertet szervező társaságról.

Kitartást a német hazafiaknak!

A Heimet Dortmund sajtóközleménye:

A lakókat kiráncigálták lakásukból, majd őrizetbe vették: ismét botrány Gregor Lange és a dortmundi rendőrség körül!

Képzeld el a következő helyzetet: valahol a környéken többen verekednek az utcán, és az egyik résztvevő elveszti a fényképezőgépét. Otthon ülsz vasárnap délután, amikor hirtelen betörik a lakásod ajtaját, azonnal megbilincselnek és elvisznek, ahogy a vendégeidet is, akik szintén a lakásodban tartózkodnak. Ezután a rendőrség őrizetbe vesz, ahol több órát kell egy cellában töltened, ujjlenyomatot kell adnod, és fényképeket készítenek rólad, mielőtt az éjszaka közepén észrevétel nélkül kiengednek. Az egész dolog azzal a furcsa és egyetlen okkal történik, hogy történetesen a közelben laksz, és ezért valamilyen módon gyanúsított lehetsz. Igen, ez a helyzet teljesen őrülten hangzik, természetesen abszolút elképzelhetetlen lenne egy olyan helyen, ahol alkotmányos módszerek érvényesülnek, de sajnos Dortmundban ez a valóság, és pontosan így történt január 21-én, vasárnap.

Az illegális rendőri akció által érintett személyek a Thusneldastraße 3. szám alatti lakások lakói, köztük azok vendégei, valamint olyan személyek, akik a Heimat dortmundi irodájában kívántak részt venni egy megbeszélésen. Miután az embereket őrizetbe vették, az elnyomó apparátus egységei nagyszabású házkutatásra készültek a Thusneldastraße 3. szám alatt – de hiába, a dortmundi kerületi bíróság elutasította a házkutatási parancsot. Lassan dereng a dortmundi rendőrség lúzer vezetőjének, Gregor Langenak (SPD), hogy mit csináltak ott megint, és hogy ez a törvénytelen akció ismét az arcukba fog robbanni jobbról-balról.

Közvetlenül az újabb állami erőszakos cselekmény után a Heimat Dortmund elkezdte megvitatni a következő lépéseket, és ennek megfelelően reagálni fog a legutóbbi rendőrségi botrányra. Eddig a dortmundi nacionalisták erősebben emelkedtek ki a rezsim minden elnyomásából – és ez ezúttal is így lesz, és a Markgrafenstrasse hírhedt vesztese a végén ismét vereséget fog szenvedni.

KG

Friss fejlemény: kiéheztetnék a nemzetieket

Megvonta az állami támogatást kedden a következő hat évre a német alkotmánybíróság a "neonáciként számon tartott" Haza (Die Heimat) - korábban Német Nemzeti-demokrata Párt (NPD) - nevű párttól, írja boldogan az MTI.

A hosszadalmas eljárás végén megszületett határozat szerint megfosztják a tavaly átnevezett szervezetet a pártokra és politikai adományokra vonatkozó adókedvezményektől is. Az alkotmánybíróság indoklásában az áll, hogy a Haza párt "továbbra is autoriter nemzetállam létrehozására törekszik a fennálló alkotmányos rend helyett, és semmibe veszi az emberi méltóságot és az alaptörvényben rögzített demokratikus alapelveket".

A párt "rasszista hozzáállása, különösen a muszlimokkal szembeni, antiszemita és cigányellenes nézetei szemben állnak Németország alkotmányos alapelveivel" - szögezte le az alkotmánybíróság.

A testület 2017-ben már kimondta, hogy az NPD szellemisége ellentétes a német alkotmánnyal és a demokratikus renddel, de a párt betiltására tett indítványt akkor elutasította. Később a szövetségi parlament alaptörvény-módosítást fogadott el, amely szerint ki kell zárni az állami pártfinanszírozásból mindazon politikai szervezeteket, amelyekről az alkotmánybíróság megállapítja, hogy tevékenységük a demokratikus berendezkedés gyengítésére vagy felszámolására irányul. Az alkotmánybíróság keddi határozatával most először alkalmazzák a gyakorlatban ezt a módosítást.

A Haza párt ugyan jelentéktelen politikai erőnek számít Németországban, és a hivatalos adatok szerint csak 3 ezer tagja van, az alkotmánybíróság felhívta a figyelmet arra, hogy a mozgalom országos hálózattal rendelkezik, amelyet egy nacionalista ifjúsági szervezet és közösségi szerveződések tartanak fenn. Összejöveteleket, kirándulásokat szerveznek, ahol "igyekeznek terjeszteni rasszista ideológiájukat".

Németországban állami támogatásra jogosult minden olyan politikai párt, amely legalább 0,5 százalékot szerez országos vagy európai parlamenti választáson vagy 1 százalékot tartományi választáson. Az NPD 2021 óta nem ütötte meg ezeket a küszöböket, így jelenleg nem is részesül állami támogatásból, de az adományokra vonatkozó kedvezmények eddig még vonatkoztak rá.