Ezúttal Thierry Baudet barátomat és bajtársamat, a holland testvérpártunk elnökét támadták meg a beszédét követően Belgiumban, a lesből támadó antinemzeti terroristák, akiket a globalista hatalom szabadon hagy garázdálkodni, biztatják is őket. Folyamatosak a támadások a nemzeti politikusok ellen. Erőt, jobbulást Thierry Baudet, barátom! Győzni fogunk! - írja X-oldalán Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.

 

🚨 Ezúttal @thierrybaudet barátomat és bajtársamat, a holland testvérpártunk elnökét támadták meg a beszédét követően Belgiumban, a lesből támadó antinemzeti terroristák, akiket a globalista hatalom szabadon hagy garázdálkodni, biztatják is őket. Folyamatosak a támadások a… https://t.co/oICdWheW2r

— Toroczkai László (@ToroczkaiLaszlo) October 26, 2023

 

A merénylő egy 33 éves ukrán volt. Baudet saját biztonsági csapata fogta le a merénylőt, aki így nem tudott súlyosabb sérüléseket okozni Baudetnek, aki meg is tartotta a támadás után a beszédét a belga egyetemen. Csak egy ütést kapott egy esernyőnek látszó tárggyal, de egyéb furcsa eszközök is voltak a támadónál. A belga rendőrség azonban pár méterről, mozdulatlanul nézte végig a támadást, nem avatkozott be. Láthatóan a nemzetiek elleni merènyleteket a hatalom tűri, engedi. Ha nincsenek ott Thierry barátommal a saját biztonsági emberek, ki tudja, mi történt volna még - fejti ki Toroczkai, majd hozzátette,

az ukrán merénylőt már el is engedték a belga hatóságok! Már szabad.Fotók: VRT News

A Mi Hazánk testvérpártjának elnöke elleni támadás a genti egyetemnél történt, ahol a hatóságok tudták, hogy egy 20 fős ukrán tüntetés van Baudet ellen, a rendőrök mégsem csináltak semmit.Minden orosz propaganda, ami nem illik a kijevi zsidók narratívájába

Az esetről készült videón látszik és hallatszik, hogy a derék és hálás ukrán vendégmunkás (?) vagy menekült (?) vagy ki tudja milyen státuszú ukrán migráns fasisztázva támadt rá a belga politikusra saját hazájában.

(Kuruc.info)

Frissítés: Kisebb agyrázkódás és kampányfelfüggesztés

A holland Fórum a Demokráciáért (FvD) jobboldali párt pénteken bejelentette, hogy a jövő hónapban esedékes előrehozott választások előtt felfüggeszti a kampányát, miután a vezetőjét egy esernyővel megütötték Belgiumban.

Az interneten közzétett felvételeken látni lehetett, amint egy férfi ráhúz egy esernyővel Thierry Baudet-re, az FvD vezetőjére, amikor csütörtök este megérkezett a belgiumi Gent egyetemének campusára, ahol egy diákszervezet által összehívott konferencián tartott előadást.

A támadót a rendőrség rövid idő alatt megfékezte (hogyne.. - a szerk.), és bevezette a politikust az épületbe, ahol megtartotta előadását.

"A Fórum a Demokráciáért a tegnap esti genti incidens miatt a következő napokban felfüggeszti a kampányát" - írta a párt az X-en.

A közlemény szerint Thierry Baudet kisebb agyrázkódást szenvedett.

A holland média szerint a támadó azt mondta, hogy "ukrán származású", és az agresszió során becsmérelte Putyint.

"Teljességgel elfogadhatatlan, ami Thierry Baudet-vel történt" - jelentette ki Mark Rutte miniszterelnök. "Harcolhatnak a politikusok nézeteivel, amelyekkel nem értenek egyet - szavakkal, de soha nem erőszakkal" - írta az X-en a kormányfő.

(MTI)

Kapcsolódó: Miért érdemes elolvasni Thierry Baudet könyvét?