Letartóztattak egy 46 éves fülöp-szigeteki nőt Dél-Koreában, amiért a nyár folyamán nyolc alkalommal napraforgómagos zacskókba rejtett metamfetamint csempészett át a határon - közölte a rendőrség kedden.

A szöuli rendőrkapitányság közlése szerint a nőt és az őt foglalkoztató droghálózat három másik tagját is elfogták. Összesen 5830 gramm metamfetamint csempésztek országba, és vádemelés céljából átadták őket az ügyészségnek.

Ez a 19,4 milliárd von (5,3 milliárd forint) értékű mennyiség mintegy 194 000 adag kábítószer előállítására elegendő. A nő alkalmanként 500 ezer és 1 millió von (több mint 135 és 270 ezer forint) közötti összeget kapott a kábítószer szállításáért.

A nőt a kábítószer-terjesztő hálózat Fülöp-szigeteki tagjai szervezték be, akik a rendőrség szerint "jól fizető, részmunkaidős állást" kínáltak a Telegram üzenetküldő oldalon feladott hirdetésükben.

A nő a rendőrségnek elmondta, hogy amikor elvállalta a munkát, nem tudta, milyen anyag van a zacskókban, csak később jött rá, hogy kábítószer.

(MTI)