Ugrás a cikkhez
Reklám

Orosz légicsapás érte a közép-ukrajnai Dnipro egyik kerületét, ahol szombat este 20 ember, köztük három gyermek súlyosan megsebesült - közölték az ukrán hatóságok.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta meg az oroszokat, hogy "megtámadták a várost" az ország középső részén.

Az elmúlt hetekben felerősödtek az Ukrajna elleni orosz légicsapások.

A szombati orosz légicsapás két épületet ért Dnipro egyik lakónegyedében - közölte Volodimir Zelenszkij.

A Facebook közösségi oldalára feltett írás szerint "Az oroszok megtámadták a várost. Két kétszintes lakóépület között csaptak le. Sajnos a romok alatt emberek vannak". Az államfő által közzétett videón az látható, amint munkások átkutatják a lerombolt épületeket.

A régió kormányzója, Szerhij Liszak arról számolt be, hogy öt gyermek sebesült meg Pidhorodnenszka negyedben. "Az orvosok három fiú állapotát súlyosnak ítélik. Ők a műtőben vannak" - közölte. Hozzátette, hogy a sérültek száma 20-ra emelkedett, közülük 17-en kórházban vannak".

A határ túloldalán, az oroszországi Belgorodban szombaton ukrán gránáttűzben két ember vesztette életét - közölte a helyi kormányzó. A régió határ menti falvait az elmúlt napokban példátlan tüzérségi csapás érte, és a legutóbbi halálesetekkel együtt a héten összesen hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából