Ugrás a cikkhez

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Target LMBTQ tematikájú termékeket dobott piacra gyerekeknek, ami komoly feszültséget váltott ki az országban. A Target veszteségei már most megközelítik a 13 milliárd dollárt.Fotó: Christopher Sadowski

Azt már korábban közölték, hogy a dolgozóikat ért fenyegetések, valamint vásárlói kifogások miatt eltávolítják, illetve hátrébb helyezik üzleteikben az LMBTQ-tematikájú árucikkeiket.

Az ügy azonban nem zárult le a termékek háttérbe helyezésével, a Target részvényei ugyanis az elmúlt két hétben 12,7 milliárd dollárt veszítettek értékükből. Ezzel közel a három évvel ezelőtti mélypontra jutott a vállalat részvényeinek értéke.A tervező úr... vagy hölgy... tovább inkább nem próbálkozunk (fotó: Abprallen/Instagram)

A botrány közepette a lánc részvényei 0,3 százalékos mínuszban, 133,42 dolláron álltak a szerdai korai kereskedésben, ezzel zsinórban nyolc alkalommal csökkent a részvények érteke. Összesen 17 százalékos csökkenésről beszélhetünk, a két héttel korábbi, május 18-i értékhez képest, amikor is a részvényekkel 160,96 dolláros áron kereskedtek.

A botrányt az váltotta ki az Egyesült Államokban, hogy a Target megjelentette LMBTQ, Pride tematikájú termékcsaládját, amely gyermekruhákat és "transzneműeknek" készült fürdőruhákat tartalmazott, ezek szabása a nemi hovatartozás elrejtését tette lehetővé – írja a New York Post.Fotó: Getty Images

A vásárlók egy része azt nehezményezi, hogy a termékekkel befolyásolni akarják a gyermekeket.

Egy "alt-right rapper", Forgiato Blow még egy az áruházláncot bíráló számot is megjelentetett, Boycott Target címmel. A rapper azt énekli, hogy túl messzire ment az áruházlánc.

Az üzletlánc Pride termékcsaládja nagy vihart kavart a klasszikusan konzervatívnak tartott déli államokban, tüntetők törték be a boltok kirakatait, még a vállalat dolgozói is felléptek a vállalat termékei ellen.

(NYP - Index nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából