Ugrás a cikkhez
Reklám

A rendőrség a Japán középső részén fekvő Nakanóban letartóztatta a késsel és vadászfegyverrel felszerelkezett ámokfutót, akit négy ember, köztük két rendőr meggyilkolásával gyanúsítanak.

A japán TV Aszahi közvetítette, ahogy a gyanúsított, Aoki Maszanori, 31 éves földműves kilép egy házból, és kezét a fején tartva egy rendőrautóhoz megy.

A rendőrség közleménye szerint a férfi a gyilkosságok elkövetése után apja, egy helyi politikus, a nakanói városi tanács tagjának házába menekült, és ott fogták el.

Nagano prefektúra rendőrfőnöke együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

A japán Nemzeti Közbiztonsági Bizottság vezetője pénteki sajtókonferenciáján elmondta, hogy a gyanúsítottnak többféle vadászfegyverre volt engedélye.

A japán médiában megszólaló szomszédok csöndes emberként jellemezték a gyanúsítottat, és nem tudtak arról, hogy családi problémái lettek volna.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a két rendőrt akkor lőtte le a férfi, amikor egy nő megkéselése miatt riasztották őket, és kiszálltak a helyszínre. A rendőrök nem viseltek golyóálló mellényt.

A 66 éves nőt a gyanúsított egy túlélőkéssel ölte meg a rendőrség közleménye szerint.

A szemtanúk beszámolója szerint a nőt menekülés közben érte utol a férfi, leszúrta, majd a járőrkocsival kiérkező rendőrökre lőtt.

A nőt és a két rendőrt a kórházba szállítás után halottnak nyilvánították.

A házat a rendőrség körbevette. Az éjszaka folyamán két nő, köztük a gyanúsított édesanyja sértetlenül menekült ki, de egy idősebb nőt, aki szintén megsebesült, pénteken reggel, a férfi letartóztatása után holtan találtak a helyszínen.

Japánban ritka a fegyveres bűnözés, a fegyvertartást ugyanis szigorú szabályokhoz kötik, az engedély megszerzését pedig hosszas és részletes eljárás előzi meg.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából