Ugrás a cikkhez
Reklám

Legalább három embert, köztük két rendőrt megöltek egy utcai ámokfutásban a Japán középső részén fekvő Nagano városában csütörtökön, az elkövető egy közeli épületben elbarikádozta magát - számolt be róla az NHK állami televízió.

Szemtanúk beszámolója szerint a terepmintás ruhába öltözött, maszkot, sapkát és napszemüveget viselő tettes előbb egy nőre támadt rá, késsel leszúrta, majd vadászpuskából tüzet nyitott a helyszínre riasztott két rendőrre.

A sebesülteket azonnal kórházba vitték, ám később mindhárman belehaltak sebeikbe. A Kyodo japán hírügynökség egy negyedik sebesültről is hírt adott.

A helyszínre mentők, valamint golyóálló mellénnyel és bevetési pajzzsal felszerelt rendőrök érkeztek. Nagano városvezetése felszólította a közelben lakókat, hogy semmi esetre se hagyják el otthonaikat, a közelben lévő iskolák tanulóit pedig arra kérték, amíg veszély áll fenn, az iskola falain belül húzzák meg magukat.

Az elkövetőről, valamint az ámokfutás miértjéről egyelőre nem tudni részleteket.

Japánban ritka a fegyveres bűnözés, a fegyvertartást ugyanis szigorú szabályokhoz kötik, az engedély megszerzését pedig hosszas és részletes eljárás előzi meg.

(MTI)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából