Az elnök kedd esti videóüzenetében kérdéssel fordult Irán felé arról, miért támogatják az orosz terrort, és miért állnak a gonosz oldalán – írja az Unian nyomán az Index.Fotó: Emin Sansar / Getty Images

Az oroszok egyik fő fegyveréről, az iráni Shahed drónokról elmondta, hogy az ukrán katonák már közel 900 ilyen típusú légi járművet lőttek ki.

– Összesen mintegy 1160 Shahed drónt vetettek be Ukrajna ellen, a legtöbbet sikerült lelőnünk. Folyamatosan keressük a megoldást arra, hogy ez a lista tovább bővüljön – fogalmazott Zelenszkij.

Az elnök, tekintettel arra, hogy ilyen csapások folyamatosan előfordulnak, közvetlenül az iráni néphez fordult: a közvéleményhez, az ulemához, minden iráni családhoz és azokhoz az emberekhez, akik képesek befolyásolni a kormányzati döntéseket az országban:

Csak egy egyszerű kérdés: miért vagytok cinkosai az orosz terrornak? Miért álltok egy gonosz állam oldalán? A világ látja, hogy mi folyik itt, és mindannyian látjátok Iránban is. Nem tagadhatjátok, hogy a gonoszt támogatjátok.