Ugrás a cikkhez
Reklám

Az orosz-ukrán háborús hírekkel foglalkozó Noelreports Twitter-oldalán nemrég az az értesülés jelent meg, hogy az ukrán erők oldalán harcoló Szabad Oroszország Légió harcosai "felszabadították" a határ közelében lévő Kozinka városát, és előrenyomulnak Grajvoron belsejébe. Mindkét település Oroszország nemzetközileg elismert határain belül található.

Ezzel párhuzamosan az OSINTdefender arról írt, hogy a Légió 6-8 páncélozott járműve és harckocsija behatolt a nyugat-oroszországi Belgorod régióba, valamint megerősítette a fenti értesülést, miszerint Kozinka városa elesett. A harci járművek pedig folytatták útjukat Grajvoron felé.

Reports this morning that 6-8 Armored Vehicles and Tanks of the Ukrainian Armed Forces/Freedom of Russia Legion entered the Belgorod Region of Western Russia with FRL Units now claiming to Captured the Town of Kozinka while Heavy Fighting is still taking place towards Grayvoron. pic.twitter.com/jdPNXI6993

— OSINTdefender (@sentdefender) May 22, 2023

Az OSINTdefender továbbá azt is közölte orosz forrásokra hivatkozva, hogy megkezdődött a civilek evakuálása Gora-Podol városából. A Nemzeti Gárda erői és az orosz szárazföldi erők védelmi vonalakat építenek ki.

Russian Sources are reporting that the Evacuation of Civilian from the Town of Gora-Podol has begun with Forces from the Rosgvardiya (National Guard) and Russian Ground Forces setting up Defensive Fortifications. pic.twitter.com/1dvrzuFKnD

— OSINTdefender (@sentdefender) May 22, 2023

A Portfólió a történtekkel kapcsolatban arról írt, erősen kérdéses az, hogy az ukrán oldalon harcoló orosz önkéntesek milyen sikereket érhetnek el a meglepetésszerű támadással, melyhez, ugyancsak a közösségi médiában napvilágot látott felvételek alapján, harckocsikat is kaptak Kijevtől:

1 Tank and 2 Armored Vehicles with the “Freedom of Russia Legion” in the Belgorod Region of Western Russia. pic.twitter.com/N0eWfqrOsT

— OSINTdefender (@sentdefender) May 22, 2023

Frissítés: videón a Belgorodban támadó orosz önkéntesek

Az Orosz Önkéntes Hadtest tett közzé egy videót arról, hogy állítólag elfoglaltak egy páncélozott harcjárművet az orosz hadseregtől.

The Russian Volunteer Corps showed a freshly captured Russian BTR-82A. pic.twitter.com/uHhM8iqpSl

— NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) May 22, 2023

(Mandiner - Index nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából