Ugrás a cikkhez
Reklám

Az iskola korábbi diákja volt a Nashville-i iskolai lövöldöző, aki három diákot és az iskola három dolgozóját, köztük az iskola vezetőjét ölte meg hétfőn délelőtt a Covenant keresztény magániskolában.



Fotók: LinkedIn

A helyi idő szerint hétfő délután tartott sajtótájékoztatón John Drake, Nashville rendőrfőnöke közölte, hogy a támadó otthonában búcsúüzenetet találtak, valamint az iskola részletes térképeit, amelyeken a nő felvázolta a bűncselekmény végrehajtását.

A 28 éves Audrey Hale magát "transznemű nőként határozta meg", és korábban az iskolába járt - közölte a rendőrségi vezető, aki arról is beszámolt, hogy a tettes a templommal egybeépült iskolaépületbe egy oldalajtón keresztül jutott be. Már a földszinten tüzet nyitott, majd az emelet felé vette az irányt, ahol a néhány percen belül kiérkező rendőrök lelőtték - mondta.



Férfinak képzelte magát a selejt

A rendőrség kora délutáni tájékoztatása szerint a hatóság néhány perccel délelőtt negyed 11 előtt kapta bejelentést az erőszakos cselekményről, és 14 perccel később ártalmatlanná tették a tettest.




A lövöldözőnél két automata jellegű fegyvert és egy kézi lőfegyvert találtak, ami a hatóság közlése szerint megerősíti, hogy előre kitervelt támadásról volt szó. A fegyverek közül legalább kettőt legálisan vásárolt az elkövető - hangzott el a tájékoztatón, ahol azt is elmondták, hogy a helyszínelés kedden is tartani fog, a támadás körülményeit megörökítő videófelvételt pedig nyilvánosságra hozzák.






Fotó: Reuters

A Covenant keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van.

Frissítés: videón az elmebeteg gyilkos:

A heavily armed 28-year-old fatally shot three children and three adult staffers at a private Christian school the suspect once attended in Tennessee's capital city before police killed the assailant https://t.co/3OAhK2XWag pic.twitter.com/CP27pKSEPH

— Reuters (@Reuters) March 28, 2023

2. frissítés: testkamera-felvételt tett közzé a helyi rendőrség

Az látható rajtuk, hogyan fésülik át az épületet a gyilkos után kutatva.

A semlegesítést figyelmeztető lövések is megelőzték, az első célba ért lövéseket egy Rex Engelberg nevű rendőr adta le egy gépkarabéllyal. Mindez az alábbi felvételen hallható ugyan, de maguk a lövések már nem látszódnak:

(MTI - Mandiner nyomán)

Kapcsolódó:

- A szenvedés két perce: "transznemű" "lányával" szembesítik az apát egy amerikai talkshowban

- Amikor még Gulyás Marcsinak is elege lett a transzidiótákból





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából