Ugrás a cikkhez
Reklám

Ukrajna vitatott kazettás fegyvereket kért az Egyesült Államoktól, miután kibővítette fegyverkérelmeit.

A több mint 120 ország által betiltott kazettás bombák rendszerint nagyszámú, kisebb méretű bombagránátot bocsátanak ki, amelyek széles területen, válogatás nélkül ölhetnek, veszélyeztetve a polgári lakosságot.

Ukrajna azt reméli, hogy a kazettás bombák előnyt jelentenek majd számára az orosz erők elleni harcban Kelet-Ukrajnában, írja a Sky News nyomán az Index.

Itt a legújabb csodafegyver

Egy harckocsi vagy egy amerikai gyártmányú, nagy mobilitású tüzérségi rakétarendszer (HIMARS) elvesztése kevésbé fáj egy hadseregnek, ha a fegyver valójában egy felfújható csali, amelyet az ellenség megtévesztésére helyeztek el a frontvonalon − írja a Reuters hírügynökség.



Fotó: Michal Cizek / AFP

Mivel az ukrajnai háború megnövelte a nehéz katonai járművek, fegyverek és repülőgépek iránti igényt, ez az Inflactech Decoys, az eredeti mintájára készült felfújható műanyag katonai felszereléseket gyártó cseh Inflactech Decoys számára is áldásos volt.



További fotók: Eva Korinkova / Reuters

A vállalat a HIMARS-okkal egészítette ki a több mint 30-féle felfújható, életnagyságú modellt tartalmazó flottáját, amelyeket világszerte értékesít ügyfeleinek − mondta Vojtech Fresser vezérigazgató hétfőn.




A csalik ára 10 ezer és 100 ezer dollár (3,5 millió és 35 millió forint) között van.




Ha az ellenség olyan lövedéket használ a modell ellen, ami négyszer, vagy talán hússzor drágább, akkor pénzügyileg nyertél − mondta Fresser.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából