Ugrás a cikkhez
Reklám

Az iráni külügyminisztérium hétfőn bekérette Ukrajna teheráni ügyvivőjét az ukrán elnöki tanácsadónak az Iszfahán katonai létesítménye elleni dróntámadással kapcsolatos megjegyzése miatt - jelentette a félhivatalos iráni Taszním hírügynökség.




"A háború logikája könyörtelen és gyilkos. Szigorúan lesújt az értelmi szerzőkre és a szövetségeseikre (...) Robbanásveszélyes éjszaka Iránban: drón- és rakétagyártás, olajlétesítmény. Ukrajna figyelmeztetett" - áll Mihajlo Podoljak vasárnapi Twitter-üzenetében.

Az iráni védelmi minisztérium a hét végén közölte, hogy az ország légvédelme sikeresen elhárította a közép-iráni Iszfahán katonai létesítményét célzó dróntámadást, hozzátéve, hogy a szombat éjjel történt incidensnek nincsenek áldozatai. Ugyanekkor tűz ütött ki az északkelet-iráni Tebríz egyik olajfinomítójánál is. Az okokat vizsgálják.

Iran 🇮🇷 is being attacked. A number of weapons / drones factories have been struck.

Iranian 🇮🇷 Telegram indicates that Israeli 🇮🇱 Air Force has been seen over multiple Iranian cities.

Seems Russia’s 🇷🇺 drone supplier, to attack Ukraine 🇺🇦, may be going out of business!!!
👍👍👍 pic.twitter.com/W2GqF0gIoh

— Jason Jay Smart (@officejjsmart) January 28, 2023

Az ukrán kormány többször vetette Teherán szemére, hogy több száz harci drónt adott Oroszországnak. Teherán a vádat azzal hárította el, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket a háború kitörése előtt szállította le az orosz félnek, és tagadta, hogy további drónokkal látná el az orosz hadsereget.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából