Ugrás a cikkhez
Reklám

Nemzetközi kampányt indít a svéd kormány annak érdekében, hogy eltántorítsa a bevándorlókat attól, hogy a skandináv országba induljanak - jelentették be kedden Stockholmban.Illusztráció: rmx.news

"A fő cél a svéd migrációs politikáról való tájékoztatás, hogy kevesebb ember jöjjön ide" - mondta Maria Malmer Stenergard migrációért felelős miniszter. "Ez egyebek mellett magában foglalja információs csomag szétosztását a külföldi hatóságoknak" - tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a célzott tájékoztatásnak el kell jutnia a külföldi szerkesztőségekhez és hírügynökségekhez is.

Stenergrad azt is elmondta, 2019-ben a skandináv országokba érkező "menekültek" 76 százaléka Svédországba érkezett, és ezt a számot jelentősen csökkenteni kell.

Akkor 22 ezer menedékkérelmet nyújtottak be Svédországban, 2021-ben ez a szám 11 400, 2020-ban pedig 13 ezer volt. A miniszter szerint Svédország nem lehet nagyvonalúbb menekültügyben, mint ahogyan azt az uniós szabályok és más szerződések előírják.

A kormány arra is utasította a svéd migrációs ügynökséget, hogy készüljön fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) által Svédországba való áttelepítésre kiválasztott személyek számának 5000-ről 900-ra csökkentésére.

(MTI nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából