Ugrás a cikkhez
Reklám

A török külügyminisztérium kedden bekérette Hollandia ankarai nagykövetét, mert múlt vasárnap Hágában a Pegida nevű "szélsőjobboldali" szervezet hollandiai vezetője, Edwin Wagensveld széttépte, meggyújtotta és megtaposta a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát - jelentette a TGRT Haber török hírtelevízió.

A külügyi tárca közleményt adott ki az ügyben, amelyben a leghatározottabban elítélték az aljas támadást. Mint írták: az, hogy ez a szent értékeinket sértő eset Svédországot követően ezúttal Hollandiában is megtörténik, egyértelműen bizonyítja, hogy az iszlamofóbia, a diszkrimináció és az idegenellenesség "Európában már nem ismer határokat".

Törökország azt várja a holland hatóságoktól, hogy folytassák le a szükséges eljárást az elkövetővel szemben, és hozzanak konkrét intézkedéseket a hasonló esetek elkerülése érdekében - tették hozzá.

Múlt szombaton a stockholmi török nagykövetség közelében tartott tüntetésen egy "iszlamofób" párt vezetője égette el a Korán egy példányát. Erre az esetre reagálva Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn kijelentette: nyilvánvaló, hogy Svédország nem várhatja el Törökország támogatását a NATO-csatlakozást illetően.

(MTI nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából