Ugrás a cikkhez
Reklám

Meghalt a Moszkvai Repülési Intézet volt vezetője, miután több lépcsőfokot zuhant – közölte az intézet. A 72 éves Anatolij Gerascsenko „nagy magasságból zuhant le” – fűzte hozzá az egyetem, amely balesetnek minősítette a Moszkvában bekövetkezett halálesetet.

A helyszínre kiérkező mentők csak a halál beálltát tudták megállapítani. „Egy bizottság vizsgálja ki az eset körülményeit, amelyben az orosz oktatási és tudományos minisztérium, a moszkvai állami munkaügyi felügyelőség és a repülési intézet képviselői kapnak helyet” – közölte az egyetem a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel.

Gerascsenko 2007 és 2015 között volt az orosz védelmi minisztériummal kapcsolatban álló Moszkvai Repülési Intézet rektora. Az orosz médiában nemrégiben megjelent jelentések szerint Gerascsenko a jelenlegi rektor, Mihail Pogosjan tanácsadójaként dolgozott.

Gerascsenko a legutóbbi az orosz üzletemberek, prominens személyiségek és Vlagyimir Putyin korábbi szövetségesei közül, akik rejtélyes körülmények között haltak meg az ukrán háború kirobbanása óta.

Anatoly Gerashchenko, scientist and ex-rector of the Moscow Aviation Institute, died after falling down the stairs at the institute pic.twitter.com/iXoJZc41SM

— Russian Market (@runews) September 21, 2022

Alig egy hete Ivan Pecsorin üzletember holttestét találták meg a Japán-tengeren lévő Russzkij-sziget partjainál. Az orosz energiaszektor egyik magas rangú vezetője állítólag egy hajóról esett a vízbe, a pletykák szerint a baleset előtt részegre itta magát. A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint Pecsorin halálát fulladás okozta.

A hónap elején Ravil Maganovot, Oroszország második legnagyobb olajtermelőjének és a Lukoil legnagyobb magán olajvállalatának elnökét holtan találták, miután az orosz média beszámolói szerint kiesett egy moszkvai kórház ablakából.

Gerascsenko halálát azon a napon jelentették be, amikor Vlagyimir Putyin részleges katonai mozgósítást rendelt el Oroszországban – írja a Newsweek. A rendeletben szerepel az a terv, hogy mintegy háromszázezer tartalékost hívnak be, hogy segítsenek a Kremlnek elérni ukrajnai műveleti céljait.

A Moszkvából a vízummentes országokba irányuló egyirányú repülőjegyek Vlagyimir Putyin televíziós beszéde után perceken belül elfogytak. A mozgósítási parancs ellen több orosz városban is tüntetést tartottak.

(Index)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából