Ugrás a cikkhez

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója Twitteren kommentálta, hogy elrendelték a részleges mozgósítást Oroszországban.

Podoljak azt írta, hogy az orosz társadalom „meg akarta tudni”, milyen a háború, és most meg is tudhatják, mivel "a határokat lezárták, elrendelték a teljes mozgósítást" (persze ebben is hazudik - a szerk.), korlátozzák a szólásszabadságot, kiküldik a behívóleveleket, és azokat, akik tiltakoznak, tíz évre börtönbe zárják.

Itt az ideje, hogy megfizessenek a gyűlölködésért. Eljött a halál ideje – írta az ukrán elnök tanácsadója.

Russian society wanted to feel the war...Now it fully feels it –

1. closed borders
2. total mobilization
3. no freedom of speech
4. summonses via the Internet and bars
5. 10 years in prison for refusing to be drafted
Time to pay the bills for hating others. Time to die...

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) September 22, 2022

Medvegyev: nukleáris fegyverek is felhasználhatók a csatolt területek védelmére

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök szerint a Moszkva arzenáljában lévő bármely fegyver – beleértve a stratégiai nukleáris fegyvereket is – felhasználható az Ukrajnától Oroszországhoz csatolt területek védelmére.

A nyugati berendezkedésnek és általában a NATO-országok minden polgárának meg kell értenie, hogy Oroszország a saját útját választotta – mondta Medvegyev a Telegraph híradása szerint.

A politikus, aki egyben az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese is, kijelentette, hogy az oroszok által beiktatott és a szakadár hatóságok által tervezett népszavazások ukrán területek nagy részén megtörténnek, és „nincs visszaút”.

Dmitry Medvedev, former president and current deputy head of the Security Council, has commented on mobilization, referendums in occupied Ukraine and nuclear saber-rattling pic.twitter.com/vvRJMcBD1B

— The Moscow Times (@MoscowTimes) September 22, 2022

Egy kis áttekintés a Telegraphtól:
(Index nyomán)

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából