Ugrás a cikkhez
Reklám

Oroszország hozzájárult Lynne Tracy, az Egyesült Államok új moszkvai nagykövetének fogadásához - közölte csütörtökön egy magas rangú orosz diplomata.

Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes újságíróknak nyilatkozott, amiről a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség számolt be.

Joe Biden amerikai elnök a héten jelölte a tisztségre Tracyt, a Moszkvában és a posztszovjet térségben nagy tapasztalattal rendelkező karrierdiplomatát a következő oroszországi nagykövetnek.

Az oroszul is beszélő Tracy, aki jelenleg az Egyesült Államok jereváni nagyköveteként tevékenykedik, Moszkvában John Sullivan leköszönő nagykövetet váltja majd, aki szeptember elején távozott Moszkvából. Ő lesz az első nő az oroszországi amerikai misszió élén, ha az amerikai szenátus megerősíti kinevezését. Amint átveszi a tisztséget, az lesz a feladata, hogy irányítsa a feszült amerikai-orosz kapcsolatokat.

A Kreml a nyáron elítélően szólt a kétoldalú kapcsolatok rossz állapotáról. Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője júniusban újságíróknak azt mondta, hogy "a kapcsolatok gyakorlatilag a nullán vannak". Rjabkov csütörtökön azt mondta újságíróknak, hogy "nincs jele a javulásnak" - írta a RIA Novosztyi.

Tracy 2014-17 között a moszkvai amerikai nagykövetség második számú tisztségviselője volt. Az oroszországi és örményországi kiküldetése előtt Kazahsztánban, Türkmenisztánban, Afganisztánban és Pakisztánban dolgozott az amerikai képviseleteken.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából