Ugrás a cikkhez
Reklám

Összeütközött két kisrepülőgép leszállás közben csütörtökön egy kaliforniai repülőtérnél - közölték a helyi hatóságok, amelyek három halálos áldozatról is beszámoltak.

Az amerikai szövetségi légügyi hivatal (FAA) közlése szerint a kétmotoros Cessna 340-es gép fedélzetén ketten tartózkodtak, míg az egymotoros Cessna 152-esen csak egy pilóta volt.

A gépek akkor ütköztek össze, amikor a pilóták megközelítették a San Franciscótól mintegy 120 kilométerre délre fekvő Watsonville repülőterét - írta közleményében az FAA.

A földön tartózkodók közül senki sem sérült meg.

A közösségi médiában közzétett fotókon és videókon az egyik kisrepülőgép roncsai a repülőtér melletti füves mezőn láthatóak.

Mike McCarron repülési szakértő szerint Watsonville repülőterén, mint sok más kisebb légikikötőben, nincs irányítótorony, a pilóták maguk bizonyosodnak meg manőverük előtt a légtér biztonságáról.

Frissítés: További két repülőgép-baleset is volt az államban

Az egyik gépen ketten utaztak, a másikon csak a pilóta. A város polgármestere arról tájékoztatta a sajtót, hogy mindhárman meghaltak, más jelentések két halálos áldozatról szólnak.

A repülőtéren tartózkodók közül nem sérült meg senki a balesetben.

Az ütközés oka egyelőre nem ismert, a Szövetségi Légiközlekedési Hivatal vizsgálja a baleset okait.

Watsonville San Franciscótól 160 kilométerre délre, a Csendes-óceán partján fekszik. A régióban jelentősnek számító repülőterét általában kis polgári és mezőgazdasági gépek használják, évente 55 ezer gépet indít és fogad.

Kalifornia déli részén két másik repülőgép-baleset is történt csütörtökön.

San Diego mellett egy 65 éves férfi szenvedett súlyos sérüléseket, amikor egymotoros gépével egy utcára zuhant egy forgalmas autópálya közelében.

Los Angelestől nem messze egy könnyűsúlyú gép orral lefelé zuhant egy épületre Camarillo város repülőterén, pilótáját súlyos állapotban szállították kórházba.

(MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából