Ugrás a cikkhez
Reklám

Lettország négy katonai helikoptert adományozott az ukrán légierőnek, a gépek hamarosan hadrendbe állnak - írta a Jevropejszka Pravda hírportál a lett védelmi minisztérium bejelentése alapján.

"Hat hónappal ezelőtt a Lettország által adományozott Stinger légvédelmi rakétarendszerek segítették az ukrán hadsereget az orosz invázió visszaszorításában. Most, amikor az ukrán katonák sok helyen ellentámadásba lendülnek, adományozott helikoptereink segítenek a katonai műveletek végrehajtásában és a mentésben. A nyugati támogatás nem állhat le addig, amíg Ukrajna fel nem szabadítja területeit az orosz megszálló csapatok alól" - hangoztatta Artis Pabriks védelmi miniszter.

A két Mi-17-es és a két Mi-2-es típusú helikoptert részben szétszerelve szállították az ukrán légierőhöz. A leszállítás előtt a helikoptereket lefestették, az egyik Mi-17-est pedig fel is újították. Az ukrán légierő az összeszerelés befejezése után kezdi meg a helikopterek használatát.

Lettország azon országok közé tartozik, amelyek a bruttó hazai termék tekintetében a legjelentősebb támogatást nyújtották Ukrajnának.

Lettország több mint 200 millió euró értékben szállított eddig Ukrajnának fegyvereket és személyi felszereléseket, pilóta nélküli légi járműveket, szárazeledelt, lőszert, páncéltörő fegyvereket és Stinger légvédelmi rakétákat - emlékeztetett az ukrán hírportál.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából