Ugrás a cikkhez
Reklám

Megtámadták pénteken New Yorkban egy nyilvános előadáson Salman Rushdie indiai születésű brit-amerikai írót. Az esetről az AP amerikai hírügynökség riportere számolt be, miután szemtanúja volt a támadásnak.

Az információ szerint Rushdie a New York nyugati részén található Chautauqua Intézet előtti színpadon tartott előadást, amikor egy férfi felment a színpadra és lesújtott rá. Az egyelőre nem világos, hogy megütötte vagy megszúrta. Az író összeesett, a támadót elfogták.



Fotók: AP/Joshua Goodman

Rushdie állapotáról egyelőre nem közöltek részleteket.




Salman Rushdie ellen 1988-ban megjelent Sátáni versek című könyve miatt 1989-ben Irán legfőbb politikai és vallási vezetője, Ruhollah Khomeini ajatollah fatvát adott ki, melyben a megölésére szólított fel, a könyvet pedig istenkáromlás miatt betiltották Iránban. Rushdie fejére vérdíjat tűztek ki, ami miatt éveken át bujkálnia kellett.

A BNO News Twitter-bejegyzése szerint az író a nyakán kapott szúrást, mentőhelikopterrel szállították kórházba, az állapotáról azonban egyelőre többet még nem lehet tudni.

Salman Rushdie, who was stabbed at an event in New York, is being flown to hospital. No word on his condition pic.twitter.com/zQmOZH1jvG

— BNO News (@BNONews) August 12, 2022

(MTI - Mandiner)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából