Ugrás a cikkhez
Reklám

Sorozatos robbanások után lángokban áll Kuba északi részén egy üzemanyagraktár - közölte vasárnap a kubai elnök hivatala.

"A tűzoltók továbbra is a heves lángok megfékezésén fáradoznak" - áll a közleményben, amely szerint időközben Mexikóból és Venezuelából szakemberek érkeztek a helyi tűzvédelmi hatóságok támogatására.

🇨🇺❤️‍🔥In Cuba lightning strikes an oil deposit with a volume of more than 25 thousand cubic meters: So far 52 injured have been treated at the Faustino Pérez hospital in the city of Matanzas.
Among the injured there are three in critical condition, one in extreme critical condition pic.twitter.com/rbnvuni6vp

— worldnews24u (@worldnews24u) August 7, 2022

Péntek este egy villámcsapás következtében felrobbant egy üzemanyagtartály Matanzas városának kikötőjében. A lángok gyorsan átcsaptak a létesítmény más részeire is további tartályok robbanását előidézve. Legalább egy ember vesztette életét a tűzben, tizenhét embert eltűntként tartanak nyilván és további több mint százhúsz sérültet kórházba szállítottak.

A kubai vezetés szerint vasárnapra már csak huszonnégy páciens szorult orvosi ellátásra, nyolc ember állapota azonban továbbra is válságos. Miguel Díaz-Canel kubai elnök helyszíni szemlét tartott és meglátogatta az áldozatokat a kórházban.

#BREAKING #CUBA

🔴CUBA : #VIDEO TERRIBLE FIRE IN MATANZAS REMAINS UNCONTROLLABLE ALMOST 24 HOURS AFTER IT STARTED!

Former Cuban firefighters complaining of slow & insufficient response to fire.#BreakingNews #Matanzas #Fire #Incendio #Incendie #FuerzaMatanzas pic.twitter.com/hFNlDAHYI2

— loveworld (@LoveWorld_Peopl) August 7, 2022

Matanzas kikötője felfüggesztette működését, a hatóságok átterelték a hajóforgalmat más kikötők felé. A tartományi vezetés szerint mintegy 800 embert elővigyázatosságból evakuáltak a környékről.

Kuba komoly gazdasági nehézségekkel és energiaellátási problémákkal küzd. Az utóbbi időben gyakrabban voltak áramkimaradások a karibi szigeten. A tűz által érintett tartályokban kubai nyersolajat és importált nehézolajat tartottak, amelyet mindenekelőtt áramtermelésre használnak.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából