Ugrás a cikkhez
Reklám

Több robbanás is történt vasárnap hajnalban az ukrán főváros Sevcsenkivszkij kerületében – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester. Részletesebb információkat későbbre ígért a városvezető.

 

We just arrived in #Kyiv by train & as soon as we got out of the railway station, city was hit by 4 missile strikes. #war #Russia #invasion #Ukraine @AlessioMamo pic.twitter.com/Rsm7067tnK

— Lorenzo Tondo (@lorenzo_tondo) June 26, 2022

 

Ukrán katonai hírszerzés: fehérorosz légteret is használtak az orosz bombázók

Ukrajna szerint a szombaton végrehajtott több tucat orosz rakétacsapás közül néhányat Fehéroroszországból indítottak el. Oroszország számos csapást mért Ukrajnára szombaton: találat érte Mikolajiv kikötővárosát délen, a csernyihivi régiót északon és egy „katonai objektumot” Lviv közelében nyugaton. Az ukrán katonai hírszerző ügynökség közölte, hogy az orosz bombázók először használták a fehérorosz légteret, ez pedig „közvetlenül összefügg a Kreml azon kísérleteivel, hogy berángassa Fehéroroszországot a háborúba”.

Frissítés: Klicsko: két embert kellett kórházba szállítani

Vitalij Klicsko Kijev polgármestere rövid tájékoztatást adott a vasárnap hajnali rakétatámadásról. Elmondta, hogy két embert már kórházba szállítottak, és a mentés folyamatosan zajlik. Klicsko nem zárta ki, hogy a romok alatt még lehetnek emberek.

2. frissítés: magyar idő szerint fél hatkor történt a támadás

A robbanások kora reggel, helyi idő szerint fél hétkor (magyar idő szerint fél hatkor) történtek. Megszólaltak a légvédelmi szirénák a fővárosban, amelyet közel három hete nem értek orosz támadások.

Az AFP francia hírügynökség egyik munkatársa, aki ugyanabban a lakóparkban lakik, hangos zúgást hallott a robbanások előtt. A lakónegyedben, amelyet a rendőrség lezárt, sűrű füst gomolyog.

3. frissítés: rendőrségi vezető: Legalább öten megsebesültek

Ihor Klimenko, az ukrán rendőrség vezetője az állami televízióban arról számolt be, hogy legalább öt ember megsebesült, amikor vasárnap rakéta csapódott egy épületbe a fővárosban.

(24 - Magyar Hang - MTI nyomán)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából