Ugrás a cikkhez

Egy iraki "menekült" férfi késes támadást követett el egy vonaton pénteken a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, hat ember megsebesült, köztük a "feltételezett" (de csak feltételezett, mert lehet, hogy ott se volt... - a szerk.) elkövető.
A Mönchengladbachból Aachenbe tartó, 4-es számú regionális expresszjáraton péntek reggel a férfi - akinek nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, nyilván tapintatból - válogatás nélkül nekirontott utasoknak, amikor a szerelvény elhagyta Herzogenrath pályaudvarát. Egy szolgálaton kívüli rendőr teperte le, aki a munkahelyére tartott a vonattal.

A támadó többnyire vágott sebeket ejtett áldozatain, egy embert pedig megszúrt késével. Négy áldozatot kórházba kellett szállítani, de egyikük sincs életveszélyben. (Tehát nem is olyan nagy ügy ez... - derül ki hamarosan.)

Észak-Rajna-Vesztfália belügyminisztere, Herbert Reul az esetről elmondta, hogy a "feltételezett" elkövető 31 éves és Irakban született. A hatóságok ismerték, mert 2017-ben, amikor egy menedékkérőket befogadó szálláson lakott, az intézmény vezetői jelezték, hogy viselkedése erősen megváltozott. (De persze csak feltehetően - a szerk.)Fotók: Ralf Roeger / ZVW

A hatóságok ezért a szélsőséges iszlamizmus lehetséges hívei, az úgynevezett szemmel tartandó személyek közé sorolták. Most megvizsgálják, hogy a péntek reggeli támadásnak lehet-e köze a szélsőséges iszlamizmushoz. (Nagyon nehéz vizsgálat lesz...)

(MTI nyomán)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából