Ugrás a cikkhez
Reklám

Októberben a piaci várakozásoknál lényegesen nagyobb mértékben csökkentek az előző havihoz képest a német gyáripari megrendelések a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.

A német gyáripari megrendelések októberben szezonális és naptári kiigazítással 6,9 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest, a szeptemberi 1,8 százalékos havi emelkedés után. Piaci elemzők 0,5 százalékos havi csökkenést vártak októberre.

Októberben a külföldi megrendelések 13,1 százalékkal csökkentek havi bázison. Ezen belül is az euróövezeti megrendelések 3,2 százalékkal, a világ többi részéből pedig 18,1 százalékkal. A belföldi megrendelések viszont 3,4 százalékkal nőttek a szeptemberihez képest.

Októberben a német gyáripari megrendelések naptári kiigazítással 1,0 százalékkal maradtak el a 2020 októberitől. Szeptemberben 10,3 százalék volt a többlet éves bázison. Az idén októberben 2020 szeptembere óta az első alkalommal maradtak el a német gyáripari megrendelések az előző évihez képest. A koronavírus válság által nem érintett utolsó hónappal, 2020 februárjával összevetve az idei októberi új gyáripari megrendelések 1,7 százalékkal álltak magasabban.

(MTI)





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából