Ugrás a cikkhez
Reklám

Emberi ürülékkel dobálták és levizelték a börtönben Jon Schaffert, az Iced Earth nevű heavy metál zenekar gitárosát, állítja a férfi ügyvédje. Schaffer a Capitolium ostromában való részvétele miatt került börtönbe, ahol összesen 89 napot töltött, jelenleg szabadlábon várja, hogy ítélet szülessen az ügyében. A gitáros a Capitolium ostromának egyik arca lett, miután széles körben elterjedt róla egy fotó, amelyen az ostromló tömegben ordít. A részvételét nem is tagadja, ahogy azt sem, hogy fegyver is volt nála az ostrom alatt, írja a loudwire.com nyomán a hvg.hu.

Ezért akár 30 év börtönt is kaphatna, de a CNN úgy értesült, hogy az ügyvédei megállapodtak az ügyészséggel, és a büntetése valahol 3 és fél évtől 4 és fél évig fog terjedni. Schaffer ügyvédje azt állítja, hogy ügyfele a pokoli helyzetbe került előzetes fogvatartása alatt, rabtársai többször halálosan megfenyegették, levizelték, ürülékkel dobálták.



Fotó: Roberto Schmidt / AFP / Getty

Néhány napja ítélték el az első embert a Capitolium ostroma miatt: a CNN beszámolója szerint a floridai Paul Hodgkins 8 hónapot kapott, a vádirat szerint kongresszusi folyamatok, egészen pontosan az elektori szavazatok megszámlálásának akadályozása miatt. Hodgkins büntetése előrevetítheti, mi vár arra a legalább 230 emberre, akik ugyanezzel a váddal kerülnek a bíróság elé. A következő hónapokban rajtuk kívül még több száz ember ellen indulhatnak jogi eljárások.

2021. január 6-án, miközben a Joe Biden választási győzelmét megpecsételő elektori szavazatok számlálása tartott volna a washingtoni Capitoliumban, egy Trump-szimpátiatüntetést követően erőszakos demonstrálók rohamozták meg a törvényhozás épületét. Az ostrom miatt ki kellett menekíteni az ülésteremben ülőket, egy tüntető pedig meghalt az ütközetben.





Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából