Ugrás a cikkhez
Reklám

Az Egyesült Államokat aggasztja a Fehéroroszországból Litvániába tartó közel-keleti és afrikai migránsok áradata - mondta egy amerikai diplomata.

Litvánia pénteken kezdte meg egy 550 kilométeres hosszúságú szögesdrótakadály építését Fehéroroszországgal közös határán, miután azzal vádolta meg a minszki hatóságokat, hogy külföldről migránsokat szállított országába, hogy onnan illegálisan küldjék őket az Európai Unióba.Elfogott migránsok a litván-fehérorosz határon (kép: Reuters)

"Nagyon szoros figyelemmel és aggodalommal követjük a helyzetet" - mondta George Kent amerikai külügyi államtitkár-helyettes a 15min.lt litván hírportálon vasárnap megjelent interjúban.

Szerinte ez a nyomásgyakorlási taktika az Oroszországból 2015-ben Finnországba és Norvégiába irányuló migránsáradathoz hasonlítható.Litvánia kénytelen szögesdrótakadályt telepíteni a határra. Európa, segíts! (kép: Reuters)

"Ez olyasvalami, aminek a leállítására felszólítjuk a fehérorosz hatóságokat, arra, hogy ne szorítsanak szándékosan más országokból érkező migránsokat a litván határra" - mondta Kent.

(MTI)

Reklám

Szólj hozzá!

Friss hírek az elmúlt 24 órából